Żur wiejski
towar niedostępny





Opis
ŻUR ŚLĄSKI 500ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zawartość butelki wlać do 1- 1,5 litra gotującego się wywaru z białej kiełbasy lub boczku wędzonego i gotować jeszcze około 2 minut. Doprawić do smaku pieprzem, solą i majerankiem. Najlepiej smakuje z gotowanym jajkiem, ziemniakami lub chlebem razowym.
SKŁAD:
Mąka żytnia razowa, woda, sól, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, pieprz, E-202.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
Wartość energetyczna: 167,9 kJ/40,1 kcal
tłuszcze: 0,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,03g)
węglowodany: 7,9g (w tym cukry 0,3g, skrobia 5,4g)
białko: 0,8g
sól: 1,3g
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze 5-10°C.
Objętość netto: 500ml