Ziołomiód pokrzywowy
towar niedostępny





Opis
Ziołomiód pokrzywowy 950g
Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu pokrzywowego pożywką są liście pokrzywy. Posiada wiele właściwości, pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Smak jest dosyć słodki, a kolor ciemno-żółty, który podczas krystalizacji staje się delikatnie jaśniejszy.
Produkty powiązane
Miód Akacjowy

Miód akacjowy charakteryzuje się tym, że nie krystalizuje się. W przeciwieństwie do innych miodów pozostaje płynny przez cały czas. Dzięki bardzo niewielkiej zawartości pyłków w stosunku do innych miodów, polecany jest również alergikom. Ma jasnożółty kolor, a smak i aromat jest delikatny i słodki.
Miód faceliowy

Miód faceliowy określany jest jako "królewski Miód", ponieważ wytwarzany jest z kwiatów facelii błękitnej nazywanej również "królową miododajności". Ma przyjemny, słodki smak z delikatnym Ziołowym aromatem. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny, prawie biały kolor i kremową konsystencję. Ma działanie detoksykacyjne, które wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Miód rzepakowy

Na przełomie kwietnia i maja w wielu miejscach w Polsce można zaobserwować malownicze jaskrawo-żółte pola. To właśnie są kwiaty rzepaku z których wytwarzany jest Miód rzepakowy. Ze względu na sporą zawartość cukrów, krystalizuje się on najszybciej ze wszystkich miodów. Kolor ma jasny kremowy, a smak i aromat wyraźny, delikatnie ostry.
Miód akacjowy

Miód akacjowy charakteryzuje się tym, że nie krystalizuje się. W przeciwieństwie do innych miodów pozostaje płynny przez cały czas. Dzięki bardzo niewielkiej zawartości pyłków w stosunku do innych miodów, polecany jest również alergikom. Ma jasnożółty kolor, a smak i aromat jest delikatny i słodki.
Miód faceliowy

Miód faceliowy określany jest jako "królewski Miód", ponieważ wytwarzany jest z kwiatów facelii błękitnej nazywanej również "królową miododajności". Ma przyjemny, słodki smak z delikatnym Ziołowym aromatem. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny, prawie biały kolor i kremową konsystencję. Ma działanie detoksykacyjne, które wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Miód gryczany

Miód gryczany charakteryzuje się przede wszystkim ciemną herbacianą barwą, która podczas krystalizacji staje się jeszcze ciemniejsza. Smak jest dosyć wyrazisty, ostry, a w aromacie wyczuwalny jest kwiat gryki. Miód ten, obok lipowego i rzepakowego jest jednym z najczęściej kupowanych miodów w Polsce ze względu na dużą ilość właściwości.
Miód gryczany

Miód gryczany charakteryzuje się przede wszystkim ciemną herbacianą barwą, która podczas krystalizacji staje się jeszcze ciemniejsza. Smak jest dosyć wyrazisty, ostry, a w aromacie wyczuwalny jest kwiat gryki. Miód ten, obok lipowego i rzepakowego jest jednym z najczęściej kupowanych miodów w Polsce ze względu na dużą ilość właściwości takich jak:
Mus truskawkowy bio 270 g

Sporządzono ze 102 g owoców na 100 g gotowego produktu. Bez dodatku pektyn.
Miód z fasoli

Miód kremowany z mleczkiem pszczelim

Miód pokazany na zdjęciu posiada działanie pobudzające płodność. Działa na prostatę, opóźnia procesy starzenia. Miód zwiększa ilość czerwonych krwinek we krwi. Zwiększa proces regeneracji uszkodzonych mięśni.
Miód kremowany z pierzgą

Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające (nawet w detoksy), przeciw miażdżycowe, anty depresyjne, antyalergiczne, reguluje trawienie. Stosowany przy prostacie, cukrzycy. Miód ma tendencję poprawiające wzrok oraz przeciwzapalne.
Miód kremowany z propolisem

Miód działa na układ oddechowy, układ pokarmowy. Podawany przy przeziębieniach, wrzodach, odtruwający. Podawany na pleśniawki, afty w jamie ustnej, rany.
Miód kremowany z pyłkiem

Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające, przeciwmiażdżycowe, reguluje trawienie, antydepresyjne, antyalergiczne. Stosowany przy schorzeniach prostaty, wspomaga cukrzyków, poprawia wzrok, działa przeciwzapalnie.
Miód lipowy

Miód lipowy jest uważany za bardzo szlachetny Miód, ze względu na trudności w pozyskaniu. Jego stosowanie zalecane jest w stanach przemęczenia, osłabienia i na przeziębienie, ponieważ zawiera on glukozę oraz Olejki eteryczne. Zarówno w smaku i zapachu wyczuwalny jest charakterystyczny aromat kwiatów lipy. Ma żółto złotą barwę, która wraz z procesem krystalizacji zmienia się w kremową.
Miód lipowy

Miód lipowy stosuje się w leczeniu dolnych i górnych dróg oddechowych. Stosowany na stany zapalne oskrzeli i płuc, przeziębienie, anginę i zapalenia zatok. Działa napotnie i przeciw gorączkowo. Działa na serce, układ krążenia, układ nerwowy, stres.
Miód mniszkowy

Miód mniszkowy nie należy do najpopularniejszych miodów, ze względu na problemy z jego dostępnością. Jest jednym z najsłodszych miodów. Kolor ma jasnożółty lub kremowy, lecz po krystalizacji staje się jaśniejszy. Ceniony jest ze względu na wiele właściwości.
Miód mniszkowy

Miód mniszkowy nie należy do najpopularniejszych miodów, ze względu problemy z jego dostępnością. Jest jednym z najsłodszych miodów. Kolor ma jasnożółty lub kremowy, lecz po krystalizacji staje się jaśniejszy. Choć wytwarza się go z niepozornie wyglądającego mniszka, posiada on wiele cennych właściwości:
Miód nawłoć

Miód nawłociowy jest miodem nektarowym wytwarzanym z kwiatów nawłoci, której zawdzięcza wiele właściwości. Podczas krystalizacji, Miód przybiera kremową konsystencję, łatwą do rozsmarowania. Smak jest dość słodki, choć wyczuwalna jest delikatna kwaskowo-gorzka nutka.
Miód rzepakowy

Na przełomie kwietnia i maja w wielu miejscach w Polsce można zaobserwować malownicze jaskrawo-żółte pola. To właśnie są kwiaty rzepaku z których wytwarzany jest Miód rzepakowy. Ze względu na sporą zawartość cukrów, krystalizuje się on najszybciej ze wszystkich miodów. Kolor ma jasny kremowy, a smak i aromat wyraźny, delikatnie ostry.
Miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy to najpopularniejszy i najczęściej kupowany Miód w Polsce. Wyprodukowany jest z różnego rodzaju roślin, które rosną w danym czasie, więc trudno dokładnie określić jego barwę, i czas krystalizacji. Pomimo dosyć zróżnicowanego składu, Miód ten jest bardzo ceniony ze względu na właściwości antyalergiczne.
Miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy to najpopularniejszy i najczęściej kupowany Miód w Polsce. Wyprodukowany jest z różnego rodzaju roślin, które rosną w danym czasie, więc trudno dokładnie określić jego barwę, i czas krystalizacji. Pomimo dosyć zróżnicowanego składu, Miód ten jest bardzo ceniony ze względu na właściwości antyalergiczne.
Miód wrzosowy

Proces pozyskiwania miodu wrzosowego jest dosyć trudny i czasochłonny, ponieważ w Polsce jest bardzo niewiele wrzosowisk. Miód ten ma wiele właściwości i jest szczególnie polecany na przeziębienie oraz grypę, ze względu na silne działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Jego wrzosowy aromat jest wyczuwalny, a smak dosyć słodki. Jest świetną alternatywą dla cukru, a dodatkowo można go dodawać do mięs, Sosów i jogurtów.
Miód wrzosowy

Proces pozyskiwania miodu wrzosowego jest dosyć trudny i czasochłonny, ponieważ w Polsce jest bardzo niewiele wrzosowisk. Miód ten ma wiele właściwości i jest szczególnie polecany na przeziębienie oraz grypę, ze względu na silne działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Jego wrzosowy aromat jest wyczuwalny, a smak dosyć słodki. Jest świetną alternatywą dla cukru, a dodatkowo można go dodawać do mięs, Sosów i jogurtów.
Miód z terenów leśnych

Miód z terenów leśnych to Miód nektarowo-spadziowy, posiada barwę ciemno żółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego jest pozyskiwany. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej. Miody z terenów leśnych są gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie: potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Ma on silne działanie bakteriobójcze, pomaga zwalczyć problemy skórne, wspiera kondycję organizmu, a z uwagi na swoje bogactwo smaku z powodzeniem może zastąpić cukier w codziennej diecie. Polecany osobom pracującym przy komputerze z uwagi na wySoką zawartość składników wspierających pamięć i koncentrację. Miód z terenów leśnych jest jednym z miodów najchętniej wybieranych przez dzieci z uwagi na swój słodki, przyjemny smak.
Miód z terenów leśnych

Miód z terenów leśnych jest miodem nektarowo-spadziowym, posiada barwę ciemno żółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego jest pozyskiwany. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej. Miody z terenów leśnych są gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie: potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Ma on silne działanie bakteriobójcze, pomaga zwalczyć problemy skórne, wspiera kondycję organizmu, a z uwagi na swoje bogactwo smaku z powodzeniem może zastąpić cukier w codziennej diecie. Polecany osobom pracującym przy komputerze z uwagi na wySoką zawartość składników wspierających pamięć i koncentrację. Miód z terenów leśnych jest jednym z miodów najchętniej wybieranych przez dzieci z uwagi na swój słodki, przyjemny smak.
Miód ze spadzi iglastej

Miód stosowany na dolne drogi oddechowe, działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne. Miód podawany przy zaparciach, biegunce. Miód podawany w chorobach serca i naczyń krwionośnych oraz przy leczeniu nerwicy. Charakteryzuje się wySoką aktywnością antybiotyczną.
Miód ze spadzi iglastej

Miód stosowany na dolne drogi oddechowe, działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne. Miód podawany przy zaparciach, biegunce. Miód podawany w chorobach serca i naczyń krwionośnych oraz przy leczeniu nerwicy. Charakteryzuje się wySoką aktywnością antybiotyczną.
Ziołomiód rumiankowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, powstaje on z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu rumiankowego pożywką jest napar z kwiatów rumianku. Ze względu na połączenie walorów miodu i rumianku zawiera wiele właściwości: działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny, łagodny smak.
Płatki owsiane błyskawiczne bio 600 g – Bio Planet

Ekologiczne Płatki owsiane błyskawiczne 100 %. Wystarczy zalać je wrzątkiem, gorącym mlekiem lub bulionem i pozostawić na kilka minut pod przykryciem.
Pierzga 170G

Pierzga 170 G.
Działanie wzmacniające, odtruwające, przeciwmiażdżycowe, reguluje trawienie, antydepresyjne, antyalergiczne, dla cukrzyków, poprawia wzrok, przeciwzapalne.
Orzeszki piniowe bio 100 g - Bio Planet

Ekologiczne orzeszki piniowe charakteryzują się lekkim, żywicznym posmakiem. Stanowią składnik włoskiego Sosu Pesto. Polecamy jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do Sosów, sałatek, Makaronów i ciast. Wyśmienicie smakują uprażone na patelni lub w piekarniku. Orzeszki przed bezpośrednim spożyciem zalecamy poddać obróbce cieplnej.
Mak niebieski bio 200 g - Bio Planet

Ekologiczny mak niebieski wyróżnia się wySoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.
Pyłek pszczeli 170G.

Pyłek pszczeli
Ma zastosowanie przy wzmocnieniu organizmu, tendencje odtruwające (nawet na detoks), przeciw miażdżycowe, reguluje trawienie, antydepresyjne, antyalergiczny, na schorzenia prostaty, wspomaga u cukrzyków, poprawia wzrok, przeciwzapalne.
Jęczmień młody – trawa sproszkowana bio 125g - Bio Planet

Ekologiczna trawa jęczmienna dostępna w formie sproszkowanej to cenny pokarm odżywczy, uzyskany z młodych łodyżek jęczmienia.
Ziołomiód aroniowy

Ziołomiód aroniowy jest produktem pszczelim, który powstaje wskutek połączenia miodu z naturalnie zakonserwowanymi przez pszczoły owocami aronii. Aronia jest źródłem bioflawonoidów, które chronią organizm przed bakteriami, wirusami i szkodliwym działaniem słońca. Ziołomiód aroniowy jest też bardzo ceniony ze względu na działanie wspomagające leczenie chorób układu krążenia i układu pokarmowego. Smak jest dość charakterystyczny, słodki z delikatnym cierpkim posmakiem.
Ziołomiód rumiankowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu rumiankowego pożywką jest napar z kwiatów rumianku. Ze względu na połączenie walorów miodu i rumianku zawiera wiele właściwości: działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny, łagodny smak.
Ziołomiód Sosnowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu Sosnowego pożywką jest Sok z Sosny. Do jego właściwości należy działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, przez co polecany jest na przeziębienie. Aromat jest wyczuwalny, a smak delikatnie ostry.
Ziołomiód aroniowy

Ziołomiód aroniowy jest produktem pszczelim, który powstaje wskutek połączenia miodu z naturalnie zakonserwowanymi przez pszczoły owocami aronii. Aronia jest źródłem bioflawonoidów, które chronią organizm przed bakteriami, wirusami i szkodliwym działaniem słońca. Ziołomiód aroniowy jest też bardzo ceniony ze względu na działanie wspomagające leczenie chorób układu krążenia i układu pokarmowego. Smak jest dość charakterystyczny, słodki z delikatnym cierpkim posmakiem.
Ziołomiód miętowy

Ziołomiód miętowy wytwarzany jest z pożywki na bazie mięty pieprzowej nazywanej też miętą lekarską. Dzięki naturalnemu sposobowi konserwacji, mięta zatrzymuje swoje cenne właściwości. Pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego oraz wspomaga leczenie dolegliwości z nim związanych. Mięta jest wyczuwalna zarówno w smaku i w aromacie.
Ziołomiód miętowy

Ziołomiód miętowy wytwarzany jest z pożywki na bazie mięty pieprzowej nazywanej też miętą lekarską. Dzięki naturalnemu sposobowi konserwacji, mięta zatrzymuje swoje cenne właściwości. Pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego oraz wspomaga leczenie dolegliwości z nim związanych. Mięta jest wyczuwalna zarówno w smaku i w aromacie.
Ziołomiód malinowy 380 g.

Miód posiada działanie napotne, przeciwgorączkowe, wzmacnia system nerwowy.
Ziołomiód malinowy 950 g.

Miód posiada działanie napotne, przeciwgorączkowe, wzmacnia system nerwowy.
Ziołomiód z pigwowca 400 g.

Ze względu na połączenie walorów miodu i pigwy zawiera wiele właściwości zdrowotnych: działa przeciwzapalnie ( przeziębienia), przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego, obniża poziom cholesterolu i poziom cukru. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny smak oraz niejadkom ponieważ wzmaga apetyt. Jest to produkt w 100% naturalny.
Ziołomiód z pigwowca 950 g.

Ze względu na połączenie walorów miodu i pigwy zawiera wiele właściwości zdrowotnych: działa przeciwzapalnie ( przeziębienia), przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego, obniża poziom cholesterolu i poziom cukru. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny smak oraz niejadkom ponieważ wzmaga apetyt. Jest to produkt w 100% naturalny.
Ziołomiód z kozłka lekarskiego 950 g.

Miód z kozłka lekarskiegoskiego ma właściwości uspokajające, działa rozkurczowo. Zastosowanie w leczeniu układu pokarmowego. Podawany do zwiększenia koncentracji.
Ziołomiód z kozłka lekarskiego 380 g.

Miód z kozłka lekarskiegoskiego ma właściwości uspokajające, działa rozkurczowo. Zastosowanie w leczeniu układu pokarmowego. Podawany do zwiększenia koncentracji.
Ziołomiód Sosnowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu Sosnowego pożywką jest Sok z Sosny. Do jego właściwości należy działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, przez co polecany jest na przeziębienie. Aromat jest wyczuwalny, a smak delikatnie ostry.