Ziołomiód głogowy 380 g.
towar niedostępny





Produkty powiązane
Miód Akacjowy

Miód akacjowy charakteryzuje się tym, że nie krystalizuje się. W przeciwieństwie do innych miodów pozostaje płynny przez cały czas. Dzięki bardzo niewielkiej zawartości pyłków w stosunku do innych miodów, polecany jest również alergikom. Ma jasnożółty kolor, a smak i aromat jest delikatny i słodki.
Miód faceliowy

Miód faceliowy określany jest jako "królewski Miód", ponieważ wytwarzany jest z kwiatów facelii błękitnej nazywanej również "królową miododajności". Ma przyjemny, słodki smak z delikatnym Ziołowym aromatem. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny, prawie biały kolor i kremową konsystencję. Ma działanie detoksykacyjne, które wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Miód rzepakowy

Na przełomie kwietnia i maja w wielu miejscach w Polsce można zaobserwować malownicze jaskrawo-żółte pola. To właśnie są kwiaty rzepaku z których wytwarzany jest Miód rzepakowy. Ze względu na sporą zawartość cukrów, krystalizuje się on najszybciej ze wszystkich miodów. Kolor ma jasny kremowy, a smak i aromat wyraźny, delikatnie ostry.
Miód akacjowy

Miód akacjowy charakteryzuje się tym, że nie krystalizuje się. W przeciwieństwie do innych miodów pozostaje płynny przez cały czas. Dzięki bardzo niewielkiej zawartości pyłków w stosunku do innych miodów, polecany jest również alergikom. Ma jasnożółty kolor, a smak i aromat jest delikatny i słodki.
Miód faceliowy

Miód faceliowy określany jest jako "królewski Miód", ponieważ wytwarzany jest z kwiatów facelii błękitnej nazywanej również "królową miododajności". Ma przyjemny, słodki smak z delikatnym Ziołowym aromatem. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny, prawie biały kolor i kremową konsystencję. Ma działanie detoksykacyjne, które wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Miód gryczany

Miód gryczany charakteryzuje się przede wszystkim ciemną herbacianą barwą, która podczas krystalizacji staje się jeszcze ciemniejsza. Smak jest dosyć wyrazisty, ostry, a w aromacie wyczuwalny jest kwiat gryki. Miód ten, obok lipowego i rzepakowego jest jednym z najczęściej kupowanych miodów w Polsce ze względu na dużą ilość właściwości.
Miód gryczany

Miód gryczany charakteryzuje się przede wszystkim ciemną herbacianą barwą, która podczas krystalizacji staje się jeszcze ciemniejsza. Smak jest dosyć wyrazisty, ostry, a w aromacie wyczuwalny jest kwiat gryki. Miód ten, obok lipowego i rzepakowego jest jednym z najczęściej kupowanych miodów w Polsce ze względu na dużą ilość właściwości takich jak:
Mus truskawkowy bio 270 g

Sporządzono ze 102 g owoców na 100 g gotowego produktu. Bez dodatku pektyn.
Miód z fasoli

Miód kremowany z mleczkiem pszczelim

Miód pokazany na zdjęciu posiada działanie pobudzające płodność. Działa na prostatę, opóźnia procesy starzenia. Miód zwiększa ilość czerwonych krwinek we krwi. Zwiększa proces regeneracji uszkodzonych mięśni.
Miód kremowany z pierzgą

Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające (nawet w detoksy), przeciw miażdżycowe, anty depresyjne, antyalergiczne, reguluje trawienie. Stosowany przy prostacie, cukrzycy. Miód ma tendencję poprawiające wzrok oraz przeciwzapalne.
Miód kremowany z propolisem

Miód działa na układ oddechowy, układ pokarmowy. Podawany przy przeziębieniach, wrzodach, odtruwający. Podawany na pleśniawki, afty w jamie ustnej, rany.
Miód kremowany z pyłkiem

Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające, przeciwmiażdżycowe, reguluje trawienie, antydepresyjne, antyalergiczne. Stosowany przy schorzeniach prostaty, wspomaga cukrzyków, poprawia wzrok, działa przeciwzapalnie.
Miód lipowy

Miód lipowy jest uważany za bardzo szlachetny Miód, ze względu na trudności w pozyskaniu. Jego stosowanie zalecane jest w stanach przemęczenia, osłabienia i na przeziębienie, ponieważ zawiera on glukozę oraz Olejki eteryczne. Zarówno w smaku i zapachu wyczuwalny jest charakterystyczny aromat kwiatów lipy. Ma żółto złotą barwę, która wraz z procesem krystalizacji zmienia się w kremową.
Miód lipowy

Miód lipowy stosuje się w leczeniu dolnych i górnych dróg oddechowych. Stosowany na stany zapalne oskrzeli i płuc, przeziębienie, anginę i zapalenia zatok. Działa napotnie i przeciw gorączkowo. Działa na serce, układ krążenia, układ nerwowy, stres.
Miód mniszkowy

Miód mniszkowy nie należy do najpopularniejszych miodów, ze względu na problemy z jego dostępnością. Jest jednym z najsłodszych miodów. Kolor ma jasnożółty lub kremowy, lecz po krystalizacji staje się jaśniejszy. Ceniony jest ze względu na wiele właściwości.
Miód mniszkowy

Miód mniszkowy nie należy do najpopularniejszych miodów, ze względu problemy z jego dostępnością. Jest jednym z najsłodszych miodów. Kolor ma jasnożółty lub kremowy, lecz po krystalizacji staje się jaśniejszy. Choć wytwarza się go z niepozornie wyglądającego mniszka, posiada on wiele cennych właściwości:
Miód nawłoć

Miód nawłociowy jest miodem nektarowym wytwarzanym z kwiatów nawłoci, której zawdzięcza wiele właściwości. Podczas krystalizacji, Miód przybiera kremową konsystencję, łatwą do rozsmarowania. Smak jest dość słodki, choć wyczuwalna jest delikatna kwaskowo-gorzka nutka.
Ziołomiód pokrzywowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu pokrzywowego pożywką są liście pokrzywy. Posiada wiele właściwości, pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Smak jest dosyć słodki, a kolor ciemno-żółty, który podczas krystalizacji staje się delikatnie jaśniejszy.
Ziołomiód Sosnowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu Sosnowego pożywką jest Sok z Sosny. Do jego właściwości należy działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, przez co polecany jest na przeziębienie. Aromat jest wyczuwalny, a smak delikatnie ostry.
Ziołomiód aroniowy

Ziołomiód aroniowy jest produktem pszczelim, który powstaje wskutek połączenia miodu z naturalnie zakonserwowanymi przez pszczoły owocami aronii. Aronia jest źródłem bioflawonoidów, które chronią organizm przed bakteriami, wirusami i szkodliwym działaniem słońca. Ziołomiód aroniowy jest też bardzo ceniony ze względu na działanie wspomagające leczenie chorób układu krążenia i układu pokarmowego. Smak jest dość charakterystyczny, słodki z delikatnym cierpkim posmakiem.
Ziołomiód pokrzywowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu pokrzywowego pożywką są liście pokrzywy. Posiada wiele właściwości, pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Smak jest dosyć słodki, a kolor ciemno-żółty, który podczas krystalizacji staje się delikatnie jaśniejszy.
Ziołomiód rumiankowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu rumiankowego pożywką jest napar z kwiatów rumianku. Ze względu na połączenie walorów miodu i rumianku zawiera wiele właściwości: działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny, łagodny smak.
Ziołomiód rumiankowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, powstaje on z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu rumiankowego pożywką jest napar z kwiatów rumianku. Ze względu na połączenie walorów miodu i rumianku zawiera wiele właściwości: działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny, łagodny smak.
Ziołomiód miętowy

Ziołomiód miętowy wytwarzany jest z pożywki na bazie mięty pieprzowej nazywanej też miętą lekarską. Dzięki naturalnemu sposobowi konserwacji, mięta zatrzymuje swoje cenne właściwości. Pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego oraz wspomaga leczenie dolegliwości z nim związanych. Mięta jest wyczuwalna zarówno w smaku i w aromacie.
Ziołomiód miętowy

Ziołomiód miętowy wytwarzany jest z pożywki na bazie mięty pieprzowej nazywanej też miętą lekarską. Dzięki naturalnemu sposobowi konserwacji, mięta zatrzymuje swoje cenne właściwości. Pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego oraz wspomaga leczenie dolegliwości z nim związanych. Mięta jest wyczuwalna zarówno w smaku i w aromacie.
Ziołomiód aroniowy

Ziołomiód aroniowy jest produktem pszczelim, który powstaje wskutek połączenia miodu z naturalnie zakonserwowanymi przez pszczoły owocami aronii. Aronia jest źródłem bioflawonoidów, które chronią organizm przed bakteriami, wirusami i szkodliwym działaniem słońca. Ziołomiód aroniowy jest też bardzo ceniony ze względu na działanie wspomagające leczenie chorób układu krążenia i układu pokarmowego. Smak jest dość charakterystyczny, słodki z delikatnym cierpkim posmakiem.
Ziołomiód malinowy 380 g.

Miód posiada działanie napotne, przeciwgorączkowe, wzmacnia system nerwowy.
Ziołomiód malinowy 950 g.

Miód posiada działanie napotne, przeciwgorączkowe, wzmacnia system nerwowy.
Ziołomiód z pigwowca 400 g.

Ze względu na połączenie walorów miodu i pigwy zawiera wiele właściwości zdrowotnych: działa przeciwzapalnie ( przeziębienia), przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego, obniża poziom cholesterolu i poziom cukru. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny smak oraz niejadkom ponieważ wzmaga apetyt. Jest to produkt w 100% naturalny.
Ziołomiód z pigwowca 950 g.

Ze względu na połączenie walorów miodu i pigwy zawiera wiele właściwości zdrowotnych: działa przeciwzapalnie ( przeziębienia), przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego, obniża poziom cholesterolu i poziom cukru. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny smak oraz niejadkom ponieważ wzmaga apetyt. Jest to produkt w 100% naturalny.
Ziołomiód z kozłka lekarskiego 950 g.

Miód z kozłka lekarskiegoskiego ma właściwości uspokajające, działa rozkurczowo. Zastosowanie w leczeniu układu pokarmowego. Podawany do zwiększenia koncentracji.
Ziołomiód z kozłka lekarskiego 380 g.

Miód z kozłka lekarskiegoskiego ma właściwości uspokajające, działa rozkurczowo. Zastosowanie w leczeniu układu pokarmowego. Podawany do zwiększenia koncentracji.
Ziołomiód Sosnowy

Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku Ziołomiodu Sosnowego pożywką jest Sok z Sosny. Do jego właściwości należy działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, przez co polecany jest na przeziębienie. Aromat jest wyczuwalny, a smak delikatnie ostry.