Ziemniaki młode francuskie lambert
towar niedostępny





Opis
Produkty powiązane
Szczypiorek gruby

Czosnek Szczypiorek, czyli w skrócie Szczypiorek należy do rodziny czosnkowatych, do której należy też Cebula i por. Szczypiorek znany był już w średniowieczu, choć wtedy rósł głównie dziko oraz stosowany był raczej w celach leczniczych. Używano go jako środek na ból gardła. Szczypiorek posiada charakterystyczny, lekko pikantny smak i aromat, za które odpowiedzialne są związki siarki.
Szczypiorek cienki

Czosnek Szczypiorek, czyli w skrócie Szczypiorek należy do rodziny czosnkowatych, do której należy też Cebula i por. Szczypiorek znany był już w średniowieczu, choć wtedy rósł głównie dziko oraz stosowany był raczej w celach leczniczych. Używano go jako środek na ból gardła. Szczypiorek posiada charakterystyczny, lekko pikantny smak i aromat, za które odpowiedzialne są związki siarki.
Szparagi zielone

Szparagii znane były już w średniowieczu, pochodzą z okolic Morza Śródziemnego i Azji mniejszej. W Polsce możemy spotkać przynajmniej 3 odmiany, z których to właśnie zielone Szparagii zawierają najwięcej składników bioaktywnych. Zielona odmiana Szparagiów jest najłatwiejsza w przygotowaniu, ponieważ nie trzeba ich obierać oraz szybciej się gotują. Szparagii są niskokaloryczne oraz zawierają dużą ilość białka, dzięki czemu są także pożywne.
waga sprzedawanych pęczków wynosi ok 500gram
Szpinak opakowanie

szpinak ma postać niewielkich zielonych listków i choć wygląda niepozornie ma bardzo wiele zalet. Zawiera wiele substancji odżywczych takich jak sole mineralne, beta-karoten i luteiny. Liście szpinaku chronią przed miażdżycą i niektórymi chorobami nowotworowymi. Szczególną zaletą jest fakt, że podczas przygotowywania szpinak zachowuje większość swoich substancji odżywczych.
Topinambur opakowanie

Topinambur, nazywany też słonecznikiem bulwiastym to roślina pochodząca z Ameryki Północnej. Częścią jadalną są bulwy, które najczęściej mają barwę jasnobrązową lub jasnoróżową. Smak porównywany jest do połączenia ziemniaków z orzechami.
Ziemniaki cypryjskie

Ziemniaki młode, importowane z Cypru, typu B. Uprawiane w czerwonej glebie. Charakteryzują się łuszczącą skórką i żółtą barwą miąższu, która nie ciemnieje. Delikatne i sypkie o doskonałym smaku.
Ziemniaki irga

Irga jest średnio wczesną odmianą ziemniaka typu B. . Bulwy są średniej wielkości. Charakteryzują się lekko różową skórką i białym miąższem. Irga jest średnio zwięzła, rozsypuje się po ugotowaniu. Zawiera w sobie ok 13% skrobi.
Bataty

Batat znany też pod nazwami patat, kumara, wilec ziemniaczany, czy też po prostu słodki ziemniak to bardzo ciekawy i charakterystyczny gatunek ziemniaków, pochodzi z Ameryki Środkowej. Na tle innych ziemniaków wyróżnia go przede wszystkim słodki smak oraz pomarańczowa barwa. Ważnym faktem jest, że słodkie ziemniaki posiadają więcej właściwości oraz mają dużo niższy indeks glikemiczny niż większość znanych nam gatunków ziemniaków.
Ziemniaki lord

Lordy są bardzo wczesną odmianą ziemniaków, typu AB. Bulwy są duże o owalnym kształcie. Skórka gładką, lekko żółta. Miąższ wodnisty o jasnożółtej barwie. Dość twarde. Po ugotowaniu zachowują swój kształt, nie rozwalają się.
Ziemniaki rudolph

Rudolph jest odmianą średnio wczesną, typu B. Ma charakterystyczną czerwoną skórkę i duże bulwy. Zwięzły, biały, delikatnie słodki miąższ oraz gładką, kremową konsystencję.
Ziemniaki catania

Ziemniaki catania należą do typu B, czyli typu ogólnoużytkowego, co oznacza, że są dość uniwersalne w przygotowaniu. Miąższ ma barwę jasnokremową, jest zwarty i nie rozsypuje się. Bulwy mają podobny rozmiar, pokryte są gładką, żółtą skórką z płytkimi oczkami. Ziemniaki catania zawierają dość sporo skrobi oraz posiadają bardzo wySoką zawartość białka i błonnika.
Ziemniaki bellarosa

Bellarosa jest wczesną odmianą ziemniaków, typu kulinarnego B, co oznacza uniwersalność w przygotowaniu. Ziemniaki maja charakterystyczną skórkę o czerwonym zabarwieniu a bulwy są dość duże i owalne. Miąższ jest jasnożółty, zwarty ale ugina się pod naciskiem. Po ugotowaniu ziemniaki nie ciemnieją.
Ziemniaki młode francuskie "koza"

Jest to Francuska odmiana młodych ziemniaków jadalnych. Są duże, mają delikatną, miękką żółtą skórkę. Miąższ jest kremowo żółty i delikatnie kruchy. Odmiana Koza jest nieco podobna do odmiany lord, należy do typu kulinarnego B, co też oznacza, że jest dość uniwersalna w przygotowaniu.
Ziemniaki młode irys

Irys jest bardzo wczesną odmianą. Bulwy są średnie lub duże, pokryte gładką, żółtą skórką z płytkimi oczkami. Miąższ jest biały, nie rozsypuje się. Ziemniaki należą do typu B, czyli typu ogólnoużytkowego oraz posiadają niską zawartość skrobi.
Włoszczyzna

Włoszczyzna jest niezbędnikiem do przygotowania zupy, jest to uniwersalny zestaw warzyw do przygotowania wywaru. W skład włoszczyzny wchodzą: marchew, pietruszka, seler, por oraz Natak pietruszki.
Pomidor malinowy duży

Jeżeli szukają Państwo przepysznych pomidorów malinowych, dobrze Państwo trafiliście, nie będą Państwo zamawiać już nigdzie indziej innych pomidorów.
Przepyszny smak tych pomidorów, spowodowany jest tym iż rosną w ziemi, co prawda w szklarni natomiast przypominają smakiem Pomidory malinowe sadzone przez naszych dziadków.
Pomidor malinowy gargamel

Pomidory gargamel są to najbrzydsze Pomidory wybrane z najładniejszych pomidorów malinowych, dostępnych w naszych delikatesach. Pomidory te charakteryzują się najczęściej czarną plamką u dołu pomidora, dziwnymi deformacjami, spłaszczeniami, bądź zgrubieniami. Pomidory gargamel to najsmaczniejsze Pomidory jakiekolwiek tylko mieliśmy w naszej gamie pomidorów. Pomidory te uprawiane są w szklarniach, rosną w ziemi i dlatego czasem mają dziwne kształty. Na początku naszej przygody z tymi pomidorami mieliśmy dość spory problem, ponieważ klienci niechętnie chcieli kupować Pomidory które są powyginane mają dziwne odbarwienia, bądź ,miały nieregularne kształty. Wpadłem na pomysł aby częstować tymi pomidorami klientów którzy odwiedzali nasz sklep stacjonarny. kroiłem gargamele w taki sposób aby nie było widać ich dziwnych kształtów, leżały na jednym talerzyku a na drugim Pomidory tej samej odmiany tylko że wyselekcjonowane. I nie uwierzycie. Klientom bardziej smakowały te brzydactwa niż ładne równomiernie ukształtowane Pomidory. Niechętnie kupowali te brzydkie, natomiast nie trwało to długo, smak tych pomidorów jest nie do opisania, mi zawsze jak je jem przypominał się mój dziadek jak właśnie podlewa Pomidory, obrywa z nich zeschłe liście.
Pomidor malinowy zupa

Przepyszny pomidor malinowy ze skazami, drobne plamki, przebarwienia, soczyste i twardy.
Pomidor zwyczajny średni

Pomidor zwyczajny jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej kupowanych pomidorów. Należy do warzyw niskokalorycznych, choć w smaku jest delikatnie słodki. Pomidory posiadają ogromną liczbę możliwości przygotowania i ich wykorzystania. Można zrobić z nich ketchup, przecier, Sok, Koncentrat, Sos lub suszone Pomidory. Na podstawie wymienionych przetworów możemy zrobić np. zupę pomidorową, spaghetti, pizzę oraz to co sobie wymyślimy ;)
Pomidor malinowy sakiewka

Pomidor malinowy sakiewka to pomidor o dosyć niecodziennym kształcie przypominającym paprykę. Miąższ jest mięsisty, delikatnie słodki. Tak jak zwykłe Pomidory posiada wiele właściwości takich jak: wspomaganie odchudzania, poprawa trawienia i wzmacnianie odporności.
Pomidory malinowe małe

Pomidory malinowe średnie

Pomidory koktajlowe truskawkowe

Pomidory o ciekawym smaku, zamiennik pomidorów koktajlowych na gałązce, które mamy w trakcie trwania sezonu. Wielu klientów wspomina, iż można się od nich uzależnić. Ich brak w sałatkach jest nie do zastąpienia.
Por

Właściwości lecznicze pora zostały docenione już w starożytności. Cesarz Neron spożywał go , wierząc, że wywiera pozytywny wpływ na struny głosowe. Do Polski sprowadziła je królowa Bona i to właśnie dzięki niej por zakorzenił się w polskiej medycynie ludowej. Już wtedy stosowano go głownie do walki z reumatyzmem
Ramiro luz

Papryka ramiro - ma słodki smak.
Papryka ramiro opakowanie

Papryka ramiro - ma słodki smak.
Rzodkiewka

Rzodkiewka jest dość popularnym warzywem, charakteryzuje się ostrym, świeżym smakiem. Jest bogatym źródłem witaminy C, a ze względu na zawartość potasu, poprawia pamięć i koncentracje. Jest szczególnie polecana chorym na insulinooporność. Można ją dodawać do sałatek, kanapek lub twarogu.
Sałata masłowa

Sałata masłowa, czyli zwykła, najczęściej spotykana odmiana sałaty. Charakteryzuje się gładkimi, miękkimi listkami oraz delikatnym, słodkawym smakiem. Sałata masłowa jest nietrwała, po ok.3 dniach jej liście stają się bardziej wiotkie i mniej smaczne. Zaleca się spożywać ją głównie na surowo, ponieważ podczas obróbki termicznej traci ona wiele cennych właściwości.
Makaron (Ryżowy razowy) spaghetti bezglutenowy bio 250 g - Rapunzel

Składniki: Mąka z Ryżu pełnoziarnistego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sałata karbowana

Sałata karbowana charakteryzuje się postrzępionymi i pofalowanymi listkami, dzięki którym uznawana jest za najbardziej dekoracyjną odmianę sałat. Jej liście są delikatne, kruche i soczyste. Oprócz funkcji ozdobnej, Sałata karbowana świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, idealnie komponuje się z pomidorkami koktajlowymi i serem feta.
Sałata lodowa

Sałata lodowa jest delikatną i kruchą odmianą sałaty, pochodzi z okolic basenu Morza Śródziemnego ale na dzisiejszą chwilę uprawiana jest wszędzie. Idealnie sprawdzi się jako składnik lekkich sałatek i surówek. Sałata lodowa komponuje się z mięsem, oliwkami, serami, pomidorem, ogórkami i czerwoną cebulą, więc różnorodność jej wykorzystania jest ogromna.
Sałata rzymska

Sałata rzymska wyróżnia się przede wszystkim podłużnym kształtem i długimi listkami, jest bardziej zwarta i cięższa od zwykłej sałaty. Sałata rzymska pochodzi z okolic basenu Morza Śródziemnego i Bliskiego Wschodu. W starożytności była bardzo znana i wykorzystywana zarówno w celach kulinarnych jak i leczniczych. Dziś sałatę rzymską spotykamy głównie w sałatce cezar, choć posiada ona wiele innych zastosowań i możliwości przygotowania.