Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Lordy są bardzo wczesną odmianą ziemniaków, typu AB. Bulwy są duże o owalnym kształcie. Skórka gładką, lekko żółta. Miąższ wodnisty o jasnożółtej barwie. Dość twarde. Po ugotowaniu zachowują swój kształt, nie rozwalają się.
Irga jest średnio wczesną odmianą ziemniaka typu B. . Bulwy są średniej wielkości. Charakteryzują się lekko różową skórką i białym miąższem. Irga jest średnio zwięzła, rozsypuje się po ugotowaniu. Zawiera w sobie ok 13% skrobi.
Rudolph jest odmianą średnio wczesną, typu B. Ma charakterystyczną czerwoną skórkę i duże bulwy. Zwięzły, biały, delikatnie słodki miąższ oraz gładką, kremową konsystencję.
Ziemniaki catania należą do typu B, czyli typu ogólnoużytkowego, co oznacza, że są dość uniwersalne w przygotowaniu. Miąższ ma barwę jasnokremową, jest zwarty i nie rozsypuje się. Bulwy mają podobny rozmiar, pokryte są gładką, żółtą skórką z płytkimi oczkami. Ziemniaki catania zawierają dość sporo skrobi oraz posiadają bardzo wySoką zawartość białka i błonnika.
Bellarosa jest wczesną odmianą ziemniaków, typu kulinarnego B, co oznacza uniwersalność w przygotowaniu. Ziemniaki maja charakterystyczną skórkę o czerwonym zabarwieniu a bulwy są dość duże i owalne. Miąższ jest jasnożółty, zwarty ale ugina się pod naciskiem. Po ugotowaniu ziemniaki nie ciemnieją.
Ziemniaki młode, importowane z Cypru, typu B. Uprawiane w czerwonej glebie. Charakteryzują się łuszczącą skórką i żółtą barwą miąższu, która nie ciemnieje. Delikatne i sypkie o doskonałym smaku.
Jest to Francuska odmiana młodych ziemniaków jadalnych. Są duże, mają delikatną, miękką żółtą skórkę. Miąższ jest kremowo żółty i delikatnie kruchy. Odmiana Koza jest nieco podobna do odmiany lord, należy do typu kulinarnego B, co też oznacza, że jest dość uniwersalna w przygotowaniu.
Młody francuski Lambert, czyli niewielkie, smaczne oraz żółte w środku ziemniaki pokryte cieniutką, delikatną skórką. Ziemniaki Lambert należą do typu AB, co oznacza, że są ścisłe i nie rozsypują się. Najlepiej smakują gotowane w całości ze skórką oraz z dodatkiem koperku.
Irys jest bardzo wczesną odmianą. Bulwy są średnie lub duże, pokryte gładką, żółtą skórką z płytkimi oczkami. Miąższ jest biały, nie rozsypuje się. Ziemniaki należą do typu B, czyli typu ogólnoużytkowego oraz posiadają niską zawartość skrobi.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.