Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku ziołomiodu pokrzywowego pożywką są liście pokrzywy. Posiada wiele właściwości, pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Smak jest dosyć słodki, a kolor ciemno-żółty, który podczas krystalizacji staje się delikatnie jaśniejszy.
Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku ziołomiodu pokrzywowego pożywką są liście pokrzywy. Posiada wiele właściwości, pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Smak jest dosyć słodki, a kolor ciemno-żółty, który podczas krystalizacji staje się delikatnie jaśniejszy.
Na przełomie kwietnia i maja w wielu miejscach w Polsce można zaobserwować malownicze jaskrawo-żółte pola. To właśnie są kwiaty rzepaku z których wytwarzany jest miód rzepakowy. Ze względu na sporą zawartość cukrów, krystalizuje się on najszybciej ze wszystkichmiodów. Kolor ma jasny kremowy, a smak i aromat wyraźny, delikatnie ostry.
Miód wielokwiatowy to najpopularniejszy i najczęściej kupowany miód w Polsce. Wyprodukowany jest z różnego rodzaju roślin, które rosną w danym czasie, więc trudno dokładnie określić jego barwę, i czas krystalizacji. Pomimo dosyć zróżnicowanego składu, miód ten jest bardzo ceniony ze względu na właściwości antyalergiczne.
Miód wielokwiatowy to najpopularniejszy i najczęściej kupowany miód w Polsce. Wyprodukowany jest z różnego rodzaju roślin, które rosną w danym czasie, więc trudno dokładnie określić jego barwę, i czas krystalizacji. Pomimo dosyć zróżnicowanego składu, miód ten jest bardzo ceniony ze względu na właściwości antyalergiczne.
Proces pozyskiwania miodu wrzosowego jest dosyć trudny i czasochłonny, ponieważ w Polsce jest bardzo niewiele wrzosowisk. Miód ten ma wiele właściwości i jest szczególnie polecany na przeziębienie oraz grypę, ze względu na silne działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Jego wrzosowy aromat jest wyczuwalny, a smak dosyć słodki. Jest świetną alternatywą dla cukru, a dodatkowo można go dodawać do mięs, sosów i jogurtów.
Proces pozyskiwania miodu wrzosowego jest dosyć trudny i czasochłonny, ponieważ w Polsce jest bardzo niewiele wrzosowisk. Miódten ma wiele właściwości i jest szczególnie polecany na przeziębienie oraz grypę, ze względu na silne działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Jego wrzosowy aromat jest wyczuwalny, a smak dosyć słodki. Jest świetną alternatywą dla cukru, a dodatkowo można go dodawać do mięs, sosów i jogurtów.
Miód z terenów leśnych to miód nektarowo-spadziowy, posiada barwę ciemno żółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego jest pozyskiwany. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej. Miody z terenów leśnych są gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie: potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Ma on silne działanie bakteriobójcze, pomaga zwalczyć problemy skórne, wspiera kondycję organizmu, a z uwagi na swoje bogactwo smaku z powodzeniem może zastąpić cukier w codziennej diecie. Polecany osobom pracującym przy komputerze z uwagi na wysoką zawartość składników wspierających pamięć i koncentrację. Miód z terenów leśnych jest jednym z miodów najchętniej wybieranych przez dzieci z uwagi na swój słodki, przyjemny smak.
Miód z terenów leśnych jest miodem nektarowo-spadziowym, posiada barwę ciemno żółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego jest pozyskiwany. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej. Miody z terenów leśnych są gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie: potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Ma on silne działanie bakteriobójcze, pomaga zwalczyć problemy skórne, wspiera kondycję organizmu, a z uwagi na swoje bogactwo smaku z powodzeniem może zastąpić cukier w codziennej diecie. Polecany osobom pracującym przy komputerze z uwagi na wysoką zawartość składników wspierających pamięć i koncentrację. Miód z terenów leśnych jest jednym z miodów najchętniej wybieranych przez dzieci z uwagi na swój słodki, przyjemny smak.
Miód stosowany na dolne drogi oddechowe, działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne. Miód podawany przy zaparciach, biegunce. Miód podawany w chorobach serca i naczyń krwionośnych oraz przy leczeniu nerwicy. Charakteryzuje się wysoką aktywnością antybiotyczną.
Miód stosowany na dolne drogi oddechowe, działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne. Miód podawany przy zaparciach, biegunce. Miód podawany w chorobach serca i naczyń krwionośnych oraz przy leczeniu nerwicy. Charakteryzuje się wysoką aktywnością antybiotyczną.
Ziołomiód aroniowy jest produktem pszczelim, który powstaje wskutek połączenia miodu z naturalnie zakonserwowanymi przez pszczoły owocami aronii. Aronia jest źródłem bioflawonoidów, które chronią organizm przed bakteriami, wirusami i szkodliwym działaniem słońca. Ziołomiód aroniowy jest też bardzo ceniony ze względu na działanie wspomagające leczenie chorób układu krążenia i układu pokarmowego. Smak jest dość charakterystyczny, słodki z delikatnym cierpkim posmakiem.
Ziołomiód jest produktem pszczelim, powstaje on z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku ziołomiodu rumiankowego pożywką jest napar z kwiatów rumianku. Ze względu na połączenie walorów miodu i rumianku zawiera wiele właściwości: działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny, łagodny smak.
Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku ziołomiodu sosnowego pożywką jest sok z sosny. Do jego właściwości należy działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, przez co polecany jest na przeziębienie. Aromat jest wyczuwalny, a smak delikatnie ostry.
Ziołomiód aroniowy jest produktem pszczelim, który powstaje wskutek połączenia miodu z naturalnie zakonserwowanymi przez pszczoły owocami aronii. Aronia jest źródłem bioflawonoidów, które chronią organizm przed bakteriami, wirusami i szkodliwym działaniem słońca. Ziołomiód aroniowy jest też bardzo ceniony ze względu na działanie wspomagające leczenie chorób układu krążenia i układu pokarmowego. Smak jest dość charakterystyczny, słodki z delikatnym cierpkim posmakiem.
Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku ziołomiodu rumiankowego pożywką jest napar z kwiatów rumianku. Ze względu na połączenie walorów miodui rumianku zawiera wiele właściwości: działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Jest szczególnie polecany dzieciom, z uwagi na przyjemny, łagodny smak.
Ziołomiód miętowy wytwarzany jest z pożywki na bazie mięty pieprzowej nazywanej też miętą lekarską. Dzięki naturalnemu sposobowi konserwacji, mięta zatrzymuje swoje cenne właściwości. Pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego oraz wspomaga leczenie dolegliwości z nim związanych. Mięta jest wyczuwalna zarówno w smaku i w aromacie.
Ziołomiód miętowy wytwarzany jest z pożywki na bazie mięty pieprzowej nazywanej też miętą lekarską. Dzięki naturalnemu sposobowi konserwacji, mięta zatrzymuje swoje cenne właściwości. Pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego oraz wspomaga leczenie dolegliwości z nim związanych. Mięta jest wyczuwalna zarówno w smaku i w aromacie.
Miód z kozłka lekarskiego ma właściwości uspokajające, działa rozkurczowo. Zastosowanie w leczeniu układu pokarmowego. Podawany do zwiększenia koncentracji.
Ziołomiód jest produktem pszczelim, który powstaje z pożywki, która traktowana jest przez pszczoły jak nektar. W przypadku ziołomiodu sosnowego pożywką jest sok z sosny. Do jego właściwości należy działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, przez co polecany jest na przeziębienie. Aromat jest wyczuwalny, a smak delikatnie ostry.
Miód z truskawką to połączenie miodu mniszkowego z liofilizowaną truskawką. Dzięki zawartości rutyny pochodzącej z miodu i witaminy C pochodzącej z truskawek miód ten, pozytywnie wpływa na układ odpornościowy. Poza okresem przeziębienia jest też świetnym zamiennikiem słodyczy ze względu na przyjemny truskawkowy posmak.
Miód z cytryną, to miód mniszkowy z dodatkiem liofilizowanej cytryny. Dzięki połączeniu wartości miodu i cytryny, jest on wspaniałym źródłem wielu witamin. Kwaskowaty smak cytryny równoważy słodycz miodu. Świetnie nadaje się jako dodatek do herbaty lub lemoniady.
Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające (nawet w detoksy), przeciw miażdżycowe, anty depresyjne, antyalergiczne, reguluje trawienie. Stosowany przy prostacie, cukrzycy. Miód ma tendencję poprawiające wzrok oraz przeciwzapalne.
Miód działa na układ oddechowy, układ pokarmowy. Podawany przy przeziębieniach, wrzodach, odtruwający. Podawany na pleśniawki, afty w jamie ustnej, rany.
Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające, przeciwmiażdżycowe, reguluje trawienie, antydepresyjne, antyalergiczne. Stosowany przy schorzeniach prostaty, wspomaga cukrzyków, poprawia wzrok, działa przeciwzapalnie.
Miód z maliną jesienną jest połączeniem miodu mniszkowego z jesienną odmianą maliny. Malina jesienna jest odmianą, która może owocować nawet do pierwszych przymrozków, a jej zbiory odbywają się zazwyczaj wczesną wiosną. Maliny zawierają dużą ilość błonnika, który wspomaga spalanie tłuszczu i witaminy C, która wspiera odporność. Zawartość rutyny i choliny pochodzących z miodu dodatkowo wzbogaca skład o kolejne właściwości. Smak jest przyjemnie słodki z delikatnie wyczuwalną maliną.
Miód z czarną porzeczką jest połączeniem miodu mniszkowego z liofilizowaną czarną porzeczką. Oba te składniki zachowują swoje wszystkie właściwości, przez co miód ten jest bardzo wartościowym produktem. Dzięki zawartości rutyny i witaminy C świetnie wspiera układ odpornościowy. Jest dobrym dodatkiem do owsianek i jogurtów, komponuje się z serami i można go również jeść bez żadnych dodatków.
Miód pokazany na zdjęciu posiada działanie pobudzające płodność. Działa na prostatę, opóźnia procesy starzenia. Miód zwiększa ilość czerwonych krwinek we krwi. Zwiększa proces regeneracji uszkodzonych mięśni.
Pszczoła robotnica żyje ok. 35 dni Matka pszczela do 6 lat (Matka pszczela jest karmiona mleczkiem pszczelim) bakteriobójcze.
Miód mniszkowy należy do miodów trudniej dostępnych, jest jednym z najsłodszych miodów. Połączenie miodu z dodatkiem kakao to świetny dodatek do ciast i deserów. Doskonale sprawdzi się jako zamiennik cukru w kawie. Oprócz miodowo-czekoladowego smaku miód ten wspomaga również pracę układu pokarmowego oraz wzmacnia odporność. Przyjemne z pożytecznym :)
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.