Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
OPIS: Ziemniaki "koza" to duże młode ziemniaki podobne do odmiany "lord". W środku są żółte oraz delikatnie kruche, pokryte są delikatną, miękką skórką. Odmiana "koza" należy do typu B, ziemniaki są dość uniwersalne w przygotowaniu.
ZASTOSOWANIE: - doskonałe do pieczenia, np. do zapiekanek ziemniaczanych - do przygotowania puree - do placków ziemniaczanych - nadają się do sałatek oraz zup
Młode, pyszne ziemniaki, świetnie nadają się do pieczenia jak i gotowania, delikatnie żółtawe. Zachowują swoją świeżość ponieważ są nie umyte, a ziemia na tych ziemniakach powoduje to iż nie wyparowuje z nich woda. Ziemia ta właśnie zachowuje jędrność ziemniaka. Bardzo szybko się gotują, nie trzeba ich obierać wystarczy przemyć szorstką gąbką i wrzucić do garnka. Nasi klienci robią z nich nawet placki ziemniaczane. W naszym sklepie 100 % Natury sprzedajemy je bezpośrednio od dostawcy z Cypru, co powoduje iż droga którą pokonują jest krótsza, więc zawsze są świeże. Młode niewielkie ziemniaki ugotowane w całości, posypane koperkiem nie dość że ładnie wyglądają to jeszcze ciekawie smakują. Gdy dodamy do takiego dania sałatkę z naszych przepysznych pomidorów malinowych Gargamel ze śmietaną i cebulą cukrową oraz szczypiorem, gwarantujemy prośby o dokładki. Inni mogą upiec takie ziemniak w piekarniku podając ja z młodą polską kapustą, która również jest dostępna w naszym sklepie online lub Delikatesach 100 % Natury.
Irga jest polską odmianą ziemniaków, została wyhodowana na Pomorzu w roku 1987. Ziemniaki "Irga" cieszą się w Polsce dużą popularnością ze względu na ich wszechstronność oraz uniwersalność przygotowania. Bulwy są średniej wielkości, w środku biało-kremowe, pokryte delikatnie różową skórką. Ziemniaki należą do typu B, są kruche ale nie rozsypują się.
Ziemniaki lord są bardzo wczesną odmianą ziemniaków. Bulwy są duże, mają owalny kształt, gładką żółtą skórkę, i jasnożółty miąższ. Odmiana lord należy do typu AB, co oznacza, że ziemniaki są dosyć twarde i nie rozsypują się. Świetnie sprawdzą się przy produkcji konserw i sałatek oraz na grilla.
Ziemniaki bellarosa posiadają charakterystyczną skórkę o czerwonym zabarwieniu. Bulwy mają owalny kształt, w środku są żółte lub jasnożółte. Odmiana bellarosa należy do typu B, który odznacza się największą uniwersalnością. Dużą zaletą jest to, że miąższ nie ciemnieje, a ziemniaki są trwałe i można je długo przechowywać. Świetnie nadają się do produkcji frytek i chipsów.
Chrzan to bardzo popularna przyprawa w polskiej kuchni. Smak ma ostry, idealnie komponuje się z mięsem i wędlinami.
Chrzan ułatwia trawienie białek zwierzęcych i usprawnia cały proces przemiany materii. Ma właściwości bakteriostatyczne oraz zwiększa odporność organizmu. Ma działanie przeciwreumatyczne, przeciwgrzybicze, korzystnie wpływa na pracę wątroby i nerek a związki zawarte w korzeniu mogą zmniejszać ryzyko zachorowania na raka żołądka oraz płuc i przełyku.
Bakłażan lub inaczej oberżyna znana jest nam jako warzywo, choć z botanicznego punktu widzenia jest to owoc. Pochodzi z Indii, hodowany jest głównie w klimacie tropikalnym. W Polsce nie cieszy się on dużą popularnością ale z pewnością ma potencjał ;). Bakłażan ma ciemnofioletową barwę, jasny, kremowy miąższ oraz podłużny kształt. Smak bakłażanu jest delikatny, przez co idealnie sprawdza się on w połączeniu z bardziej aromatycznymi warzywami i przyprawami.
Batat znany też pod nazwami patat, kumara, wilec ziemniaczany, czy też po prostu słodki ziemniak to bardzo ciekawy i charakterystyczny gatunek ziemniaków, pochodzi z Ameryki Środkowej. Na tle innych ziemniaków wyróżnia go przede wszystkim słodki smak oraz pomarańczowa barwa. Ważnym faktem jest, że słodkie ziemniaki posiadają więcej właściwości oraz mają dużo niższy indeks glikemiczny niż większość znanych nam gatunków ziemniaków.
Ziemniaki catania należą do typu B, czyli typu ogólnoużytkowego, co oznacza, że są dość uniwersalne w przygotowaniu. Miąższ ma barwę jasnokremową, jest zwarty i nie rozsypuje się. Bulwy mają podobny rozmiar, pokryte są gładką, żółtą skórką z płytkimi oczkami. Ziemniaki catania zawierają dość sporo skrobi oraz posiadają bardzo wysoką zawartość białka i błonnika.
Młody francuski Lambert, czyli niewielkie, smaczne oraz żółte w środku ziemniaki pokryte cieniutką, delikatną skórką. Ziemniaki Lambert należą do typu AB, co oznacza, że są ścisłe i nie rozsypują się. Najlepiej smakują gotowane w całości ze skórką oraz z dodatkiem koperku.
Irys jest bardzo wczesną odmianą. Bulwy są średnie lub duże, pokryte gładką, żółtą skórką z płytkimi oczkami. Miąższ jest biały, nie rozsypuje się. Ziemniaki należą do typu B, czyli typu ogólnoużytkowego oraz posiadają niską zawartość skrobi.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.