Smażona szprotka w Sosie pomidorowym
towar niedostępny





Opis
SMAŻONA SZPROTKA W SOSIE POMIDOROWYM
OPIS:
Szprot (sprattus sprattus) złowiony w morzu za pomocą włoku pelagicznego w strefie połowu FA0 27 IIId.
Naturalne źródło OMEGA 3.
SKŁAD:
(Smażona szprotka, Mąka pszenna, Olej rzepakowy)-62,5%, Sos pomidorowy 37,5%(woda, przecier pomidorowy, cukier, Olej rzepakowy, sól, Cebula suszona, regulator kwasowości-kwas octowy, ziele angielskie, pieprz czarny, kolendra, liść laurowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
Wartość energetyczna: 815kJ/196kcal
Tłuszcz: 13g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1g)
Węglowodany: 13g (w tym cukry: 9g)
Białko: 8,5 g
Sól: 1,1 g
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w temp od 0°C do +6°C nie dłużej niż 24 godziny.
masa netto ryb: 150g