Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Czosnek szczypiorek, czyli w skrócie szczypiorek należy do rodziny czosnkowatych, do której należy też cebula i por. Szczypiorek znany był już w średniowieczu, choć wtedy rósł głównie dziko oraz stosowany był raczej w celach leczniczych. Używano go jako środek na ból gardła. Szczypiorek posiada charakterystyczny, lekko pikantny smak i aromat, za które odpowiedzialne są związki siarki.
Czosnek szczypiorek, czyli w skrócie szczypiorek należy do rodziny czosnkowatych, do której należy też cebula i por. Szczypiorek znany był już w średniowieczu, choć wtedy rósł głównie dziko oraz stosowany był raczej w celach leczniczych. Używano go jako środek na ból gardła. Szczypiorek posiada charakterystyczny, lekko pikantny smak i aromat, za które odpowiedzialne są związki siarki.
Szparagi znane były już w średniowieczu, pochodzą z okolic Morza Śródziemnego i Azji mniejszej. W Polsce możemy spotkać przynajmniej 3 odmiany, z których to właśnie zielone szparagi zawierają najwięcej składników bioaktywnych. Zielona odmiana szparagów jest najłatwiejsza w przygotowaniu, ponieważ nie trzeba ich obierać oraz szybciej się gotują. Szparagi są niskokaloryczne oraz zawierają dużą ilość białka, dzięki czemu są także pożywne.
Szpinak ma postać niewielkich zielonych listków i choć wygląda niepozornie ma bardzo wiele zalet. Zawiera wiele substancji odżywczych takich jak sole mineralne, beta-karoten i luteiny. Liście szpinaku chronią przed miażdżycą i niektórymi chorobami nowotworowymi. Szczególną zaletą jest fakt, że podczas przygotowywania szpinak zachowuje większość swoich substancji odżywczych.
Topinambur, nazywany też słonecznikiem bulwiastym to roślina pochodząca z Ameryki Północnej. Częścią jadalną są bulwy, które najczęściej mają barwę jasnobrązową lub jasnoróżową. Smak porównywany jest do połączenia ziemniaków z orzechami.
Młody francuski Lambert, czyli niewielkie, smaczne oraz żółte w środku ziemniaki pokryte cieniutką, delikatną skórką. Ziemniaki Lambert należą do typu AB, co oznacza, że są ścisłe i nie rozsypują się. Najlepiej smakują gotowane w całości ze skórką oraz z dodatkiem koperku.
Młode, pyszne ziemniaki, świetnie nadają się do pieczenia jak i gotowania, delikatnie żółtawe. Zachowują swoją świeżość ponieważ są nie umyte, a ziemia na tych ziemniakach powoduje to iż nie wyparowuje z nich woda. Ziemia ta właśnie zachowuje jędrność ziemniaka. Bardzo szybko się gotują, nie trzeba ich obierać wystarczy przemyć szorstką gąbką i wrzucić do garnka. Nasi klienci robią z nich nawet placki ziemniaczane. W naszym sklepie 100 % Natury sprzedajemy je bezpośrednio od dostawcy z Cypru, co powoduje iż droga którą pokonują jest krótsza, więc zawsze są świeże. Młode niewielkie ziemniaki ugotowane w całości, posypane koperkiem nie dość że ładnie wyglądają to jeszcze ciekawie smakują. Gdy dodamy do takiego dania sałatkę z naszych przepysznych pomidorów malinowych Gargamel ze śmietaną i cebulą cukrową oraz szczypiorem, gwarantujemy prośby o dokładki. Inni mogą upiec takie ziemniak w piekarniku podając ja z młodą polską kapustą, która również jest dostępna w naszym sklepie online lub Delikatesach 100 % Natury.
Irga jest polską odmianą ziemniaków, została wyhodowana na Pomorzu w roku 1987. Ziemniaki "Irga" cieszą się w Polsce dużą popularnością ze względu na ich wszechstronność oraz uniwersalność przygotowania. Bulwy są średniej wielkości, w środku biało-kremowe, pokryte delikatnie różową skórką. Ziemniaki należą do typu B, są kruche ale nie rozsypują się.
Batat znany też pod nazwami patat, kumara, wilec ziemniaczany, czy też po prostu słodki ziemniak to bardzo ciekawy i charakterystyczny gatunek ziemniaków, pochodzi z Ameryki Środkowej. Na tle innych ziemniaków wyróżnia go przede wszystkim słodki smak oraz pomarańczowa barwa. Ważnym faktem jest, że słodkie ziemniaki posiadają więcej właściwości oraz mają dużo niższy indeks glikemiczny niż większość znanych nam gatunków ziemniaków.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.