Ogórki kiszone domowe
towar niedostępny





Opis
OGÓRKI KISZONE DOMOWE
Podczas procesu fermentacji cukry zamieniają się w kwas octowy, dwutlenek węgla oraz najważniejsze, czyli kwas mlekowy. Kwas mlekowy odpowiedzialny jest za charakterystyczny smak i aromat kiszonych ogórków, oprócz tego pozytywnie wpływa na florę bakteryjną jelit i przyśpiesza przemianę materii.
SKŁAD:
Ogórki (60%), woda, sól, czosnek, chrzan, koper. Może zawierać seler, mleko, siarczyny, gorczycę.
Wartość energetyczna: 42kJ/10kcal
Tłuszcz: 0g
Węglowodany: 1,3g
Białko: 0,5g
Sól: 1,6g
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 48h.
pojemność: 740g
masa netto po odsączeniu: 450g