Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Ogórki kiszone powstają w wyniku fermentacji, podczas której cukry zamieniają się w kwas octowy, dwutlenek węgla oraz najważniejsze, czyli kwas mlekowy.
Ogórki kanapkowe o słodko-kwaśnym smaku to idealny dodatek do kanapek i burgerów domowych. Ogórki pokrojone są w plasterki, dzięki czemu mogą trafić ze słoika prosto na kanapkę.
W przeciwieństwie do ogórków kiszonych, przygotowuje się je znacznie szybciej, ponieważ są gotowe zaledwie po dwóch dniach. Są chrupiące, a w ich aromacie czuć koper, chrzan i czosnek. Zawierają dużą ilość witamin z grupy B, oraz bakterie probiotyczne i kwas mlekowy. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań i kanapek.
Produkt sprzedawany na kilogramy. Nie kroimy produktu.
Opakowanie: Ogórki pakujemy w słoik, zalewamy zalewą. (Tylko na terenie Warszawy)
Ogórek swój kolor zawdzięcza zielonemu barwnikowi o nazwie chlorofil, który jest również odpowiedzialny za usuwanie toksyn z organizmu. 97% ogórka to woda, dzięki czemu pozwala on ugasić pragnienie. Świetnie sprawdzi się w dietach odchudzających, ze względu na niewielką ilość kalorii oraz lekkostrawność.
Ogórek kolka sałaciak jest delikatnie większy od zwykłej kolki. Sezon na niego rozpoczyna się w połowie lipca, w tym czasie potrafi nawet zastąpić zwykłego ogórka długiego. Wspaniale nadaje się do kiszenia krótszego, czyli ogórków małosolnych oraz do spożycia na surowo.
Chrupkie ogórki najlepiej spożywać jako przekąskę lub dodatek do kanapek. Słodkie ogórki konserwowe świetnie komponują się z papryką chili,która wzmacnia ich aromat oraz pozostawia pikantny posmak.
Ogórki konserwowe świetnie komponują się z papryką chili. Ostre papryczki chili nadają słodkim ogórkom bardziej wyraźny smak. Najlepiej spożywać je jako przekąskę lub dodatek do kanapek.
Kapusta kiszona to poszatkowana Kapusta poddana procesowi fermentacji, proces naturalny zachodzący po zasypaniu kapusty solą. W wyniku fermentacji i rozkładu cukrów przez bakterie powstaje kwas mlekowy nadający kapuście charakterystyczny kwaśny smak. Jest to bardzo zdrowy produkt spożywczy, ponieważ bakterie kwasu mlekowego korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit oraz układ odpornościowy człowieka.
Bardzo często Kapusta kiszona stosowana jest przy oczyszczeniu organizmu, jak również odrobaczeniu. W połączeniu z innymi kiszonkami takimi jak zakwas z buraka czy ogórki kiszone daję naprawdę super efekty.
Nasza Kapusta kiszona jak i inne kiszonki powstają naturalnie, nie ma w nich dodatku octu przez co Kapusta nie traci swoich wartości.
Ogórki kiszone to doskonała przekąska i dodatek do dań, posiadają one wiele właściwości zdrowotnych, a przy tym są niskokaloryczne. Podczas procesu fermentacji cukry zamieniają się w kwas octowy, dwutlenek węgla oraz najważniejsze, czyli kwas mlekowy. Kwas mlekowy odpowiedzialny jest za charakterystyczny smak i aromat kiszonych ogórków, oprócz tego pozytywnie wpływa na florę bakteryjną jelit i przyśpiesza przemianę materii.
Szczaw jest jednym z najstarszych konserwowanych produktów. Pobudza apetyt oraz łagodzi objawy niestrawności. Kwaśny ze słonym posmakiem. Szczaw w słoiku przygotowuje się latem, kiedy jego właściwości są najlepsze aby w zimę można było zrobić tak samo wartościową zupę szczawiową.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.