Nasiona fasoli mung bio na kiełki 50 g - dary natury
towar niedostępny





Opis
nasiona fasoli mung* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczne kiełki fasoli mung, mają lekko kwaskowaty smak.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych np. Groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. Dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym miejscu.