Nasiona buraka bio na kiełki 30 g - dary natury
towar niedostępny





Opis
SKŁADNIKI
burak nasiona* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:
Bierzemy płytki talerz, wykładamy go watą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na watę sypiemy pojedynczą warstwę nasion buraka i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowalnej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy nasionach grubych, np. Groch, soja, cieciorka itp. lub nasionach z łupiną np. Dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.