Miód wierzba kruszyna
towar niedostępny





Opis
WŁAŚCIWOŚCI:
-pozytywny wpływ na pracę układu pokarmowego, poprawia perystaltykę jelit
-ma działanie antyalergiczne, przeciwzapalne
-zawiera glukozę, która dostarcza energii
-wzmacnia odporność, wspomaga leczenie przeziębienia
-działa przeciwzakrzepowo, wspomaga leczenie serca.
Produkty powiązane
Miód faceliowy

Miód faceliowy określany jest jako "królewski Miód", ponieważ wytwarzany jest z kwiatów facelii błękitnej nazywanej również "królową miododajności". Ma przyjemny, słodki smak z delikatnym Ziołowym aromatem. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny, prawie biały kolor i kremową konsystencję. Ma działanie detoksykacyjne, które wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Miód rzepakowy

Na przełomie kwietnia i maja w wielu miejscach w Polsce można zaobserwować malownicze jaskrawo-żółte pola. To właśnie są kwiaty rzepaku z których wytwarzany jest Miód rzepakowy. Ze względu na sporą zawartość cukrów, krystalizuje się on najszybciej ze wszystkich miodów. Kolor ma jasny kremowy, a smak i aromat wyraźny, delikatnie ostry.
Miód gryczany

Miód gryczany charakteryzuje się przede wszystkim ciemną herbacianą barwą, która podczas krystalizacji staje się jeszcze ciemniejsza. Smak jest dosyć wyrazisty, ostry, a w aromacie wyczuwalny jest kwiat gryki. Miód ten, obok lipowego i rzepakowego jest jednym z najczęściej kupowanych miodów w Polsce ze względu na dużą ilość właściwości.
Miód gryczany

Miód gryczany charakteryzuje się przede wszystkim ciemną herbacianą barwą, która podczas krystalizacji staje się jeszcze ciemniejsza. Smak jest dosyć wyrazisty, ostry, a w aromacie wyczuwalny jest kwiat gryki. Miód ten, obok lipowego i rzepakowego jest jednym z najczęściej kupowanych miodów w Polsce ze względu na dużą ilość właściwości takich jak:
Miód lipowy

Miód lipowy stosuje się w leczeniu dolnych i górnych dróg oddechowych. Stosowany na stany zapalne oskrzeli i płuc, przeziębienie, anginę i zapalenia zatok. Działa napotnie i przeciw gorączkowo. Działa na serce, układ krążenia, układ nerwowy, stres.
Miód lipowy

Miód lipowy jest uważany za bardzo szlachetny Miód, ze względu na trudności w pozyskaniu. Jego stosowanie zalecane jest w stanach przemęczenia, osłabienia i na przeziębienie, ponieważ zawiera on glukozę oraz Olejki eteryczne. Zarówno w smaku i zapachu wyczuwalny jest charakterystyczny aromat kwiatów lipy. Ma żółto złotą barwę, która wraz z procesem krystalizacji zmienia się w kremową.
Miód mniszkowy

Miód mniszkowy nie należy do najpopularniejszych miodów, ze względu na problemy z jego dostępnością. Jest jednym z najsłodszych miodów. Kolor ma jasnożółty lub kremowy, lecz po krystalizacji staje się jaśniejszy. Ceniony jest ze względu na wiele właściwości.
Miód mniszkowy

Miód mniszkowy nie należy do najpopularniejszych miodów, ze względu problemy z jego dostępnością. Jest jednym z najsłodszych miodów. Kolor ma jasnożółty lub kremowy, lecz po krystalizacji staje się jaśniejszy. Choć wytwarza się go z niepozornie wyglądającego mniszka, posiada on wiele cennych właściwości:
Miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy to najpopularniejszy i najczęściej kupowany Miód w Polsce. Wyprodukowany jest z różnego rodzaju roślin, które rosną w danym czasie, więc trudno dokładnie określić jego barwę, i czas krystalizacji. Pomimo dosyć zróżnicowanego składu, Miód ten jest bardzo ceniony ze względu na właściwości antyalergiczne.
Miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy to najpopularniejszy i najczęściej kupowany Miód w Polsce. Wyprodukowany jest z różnego rodzaju roślin, które rosną w danym czasie, więc trudno dokładnie określić jego barwę, i czas krystalizacji. Pomimo dosyć zróżnicowanego składu, Miód ten jest bardzo ceniony ze względu na właściwości antyalergiczne.
Miód wrzosowy

Proces pozyskiwania miodu wrzosowego jest dosyć trudny i czasochłonny, ponieważ w Polsce jest bardzo niewiele wrzosowisk. Miód ten ma wiele właściwości i jest szczególnie polecany na przeziębienie oraz grypę, ze względu na silne działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Jego wrzosowy aromat jest wyczuwalny, a smak dosyć słodki. Jest świetną alternatywą dla cukru, a dodatkowo można go dodawać do mięs, Sosów i jogurtów.
Miód Akacjowy

Miód akacjowy charakteryzuje się tym, że nie krystalizuje się. W przeciwieństwie do innych miodów pozostaje płynny przez cały czas. Dzięki bardzo niewielkiej zawartości pyłków w stosunku do innych miodów, polecany jest również alergikom. Ma jasnożółty kolor, a smak i aromat jest delikatny i słodki.
Miód faceliowy

Miód faceliowy określany jest jako "królewski Miód", ponieważ wytwarzany jest z kwiatów facelii błękitnej nazywanej również "królową miododajności". Ma przyjemny, słodki smak z delikatnym Ziołowym aromatem. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny, prawie biały kolor i kremową konsystencję. Ma działanie detoksykacyjne, które wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Miód z fasoli

Miód nostrzyk

Miód nostrzykowy produkowany jest na przełomie czerwca i lipca w czasie kwitnienia krzewu nostrzyka. Smak ma dosyć charakterystyczny, ze względu na wyczuwalny aromat waniliowy. Świetnie sprawdza się jako zamiennik cukru w domowych wypiekach oraz jako dodatek do jogurtów i koktajli. Jest bogatym źródłem minerałów, witamin z grupy B i glukozy, która dostarcza energii.
Miód mirabelka

Miód nawłoć

Miód nawłociowy jest miodem nektarowym wytwarzanym z kwiatów nawłoci, której zawdzięcza wiele właściwości. Podczas krystalizacji, Miód przybiera kremową konsystencję, łatwą do rozsmarowania. Smak jest dość słodki, choć wyczuwalna jest delikatna kwaskowo-gorzka nutka.
Miód malina 1100 g.

Miód malinowy powstaje z nektaru kwiatów malin. Maliny kwitną tylko przez 3 tygodnie, więc Miód ten jest trudny do pozyskania. Smak ma słodki, lekko kwaskowaty. Ma właściwości rozgrzewające, działa przeciwgorączkowo i pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego.
Miód rzepakowy

Na przełomie kwietnia i maja w wielu miejscach w Polsce można zaobserwować malownicze jaskrawo-żółte pola. To właśnie są kwiaty rzepaku z których wytwarzany jest Miód rzepakowy. Ze względu na sporą zawartość cukrów, krystalizuje się on najszybciej ze wszystkich miodów. Kolor ma jasny kremowy, a smak i aromat wyraźny, delikatnie ostry.
Miód akacjowy

Miód akacjowy charakteryzuje się tym, że nie krystalizuje się. W przeciwieństwie do innych miodów pozostaje płynny przez cały czas. Dzięki bardzo niewielkiej zawartości pyłków w stosunku do innych miodów, polecany jest również alergikom. Ma jasnożółty kolor, a smak i aromat jest delikatny i słodki.
Miód wrzosowy

Proces pozyskiwania miodu wrzosowego jest dosyć trudny i czasochłonny, ponieważ w Polsce jest bardzo niewiele wrzosowisk. Miód ten ma wiele właściwości i jest szczególnie polecany na przeziębienie oraz grypę, ze względu na silne działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Jego wrzosowy aromat jest wyczuwalny, a smak dosyć słodki. Jest świetną alternatywą dla cukru, a dodatkowo można go dodawać do mięs, Sosów i jogurtów.
Miód porzeczka

Miód porzeczkowy powstaje z nektaru z krzewów porzeczki. Ma delikatny, słodki smak, który z pewnością przypadnie do gustu dzieciom. Jest bogatym źródłem witaminy E i witamin z grupy B oraz posiada wiele właściwości zdrowotnych. Pozytywnie wpływa na pracę układu krążenia, wspomaga leczenie chorób układu pokarmowego oraz wzmacnia odporność.
Miód z cytryną

Miód z cytryną, to Miód mniszkowy z dodatkiem liofilizowanej cytryny.
Dzięki połączeniu wartości miodu i cytryny, jest on wspaniałym źródłem wielu witamin.
Kwaskowaty smak cytryny równoważy słodycz miodu. Świetnie nadaje się jako dodatek do herbaty lub lemoniady.
Miód z truskawką

Miód z truskawką to połączenie miodu mniszkowego z liofilizowaną truskawką. Dzięki zawartości rutyny pochodzącej z miodu i witaminy C pochodzącej z truskawek Miód ten, pozytywnie wpływa na układ odpornościowy. Poza okresem przeziębienia jest też świetnym zamiennikiem słodyczy ze względu na przyjemny truskawkowy posmak.
Miód facelia chaber

Miód facelia chaber powstaje dzięki połączeniu miodu chabrowego z miodem faceliowym. Sam Miód chabrowy jest bardzo trudny do pozyskania, ze względu na brak użytków, na których rosną same chabry. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny kolor i kremową konsystencję. Smak jest przyjemny, słodki, a aromat delikatny. Ma dużą zawartość lizozymu, który ma silne działanie antybiotyczne oraz choliny, która ma działanie detoksykacyjne, wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Miód kremowany z pyłkiem

Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające, przeciwmiażdżycowe, reguluje trawienie, antydepresyjne, antyalergiczne. Stosowany przy schorzeniach prostaty, wspomaga cukrzyków, poprawia wzrok, działa przeciwzapalnie.
Miód z terenów leśnych

Miód z terenów leśnych to Miód nektarowo-spadziowy, posiada barwę ciemno żółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego jest pozyskiwany. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej. Miody z terenów leśnych są gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie: potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Ma on silne działanie bakteriobójcze, pomaga zwalczyć problemy skórne, wspiera kondycję organizmu, a z uwagi na swoje bogactwo smaku z powodzeniem może zastąpić cukier w codziennej diecie. Polecany osobom pracującym przy komputerze z uwagi na wySoką zawartość składników wspierających pamięć i koncentrację. Miód z terenów leśnych jest jednym z miodów najchętniej wybieranych przez dzieci z uwagi na swój słodki, przyjemny smak.
Miód z terenów leśnych

Miód z terenów leśnych jest miodem nektarowo-spadziowym, posiada barwę ciemno żółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego jest pozyskiwany. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej. Miody z terenów leśnych są gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie: potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Ma on silne działanie bakteriobójcze, pomaga zwalczyć problemy skórne, wspiera kondycję organizmu, a z uwagi na swoje bogactwo smaku z powodzeniem może zastąpić cukier w codziennej diecie. Polecany osobom pracującym przy komputerze z uwagi na wySoką zawartość składników wspierających pamięć i koncentrację. Miód z terenów leśnych jest jednym z miodów najchętniej wybieranych przez dzieci z uwagi na swój słodki, przyjemny smak.
Miód z czarną porzeczką

Miód z czarną porzeczką jest połączeniem miodu mniszkowego z liofilizowaną czarną porzeczką. Oba te składniki zachowują swoje wszystkie właściwości, przez co Miód ten jest bardzo wartościowym produktem. Dzięki zawartości rutyny i witaminy C świetnie wspiera układ odpornościowy. Jest dobrym dodatkiem do owsianek i jogurtów, komponuje się z serami i można go również jeść bez żadnych dodatków.
Miód z maliną jesienną

Miód z maliną jesienną jest połączeniem miodu mniszkowego z jesienną odmianą maliny. Malina jesienna jest odmianą, która może owocować nawet do pierwszych przymrozków, a jej zbiory odbywają się zazwyczaj wczesną wiosną. Maliny zawierają dużą ilość błonnika, który wspomaga spalanie tłuszczu i witaminy C, która wspiera odporność. Zawartość rutyny i choliny pochodzących z miodu dodatkowo wzbogaca skład o kOlejne właściwości. Smak jest przyjemnie słodki z delikatnie wyczuwalną maliną.
Miód kremowany z pierzgą

Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające (nawet w detoksy), przeciw miażdżycowe, anty depresyjne, antyalergiczne, reguluje trawienie. Stosowany przy prostacie, cukrzycy. Miód ma tendencję poprawiające wzrok oraz przeciwzapalne.
Miód kremowany z propolisem

Miód działa na układ oddechowy, układ pokarmowy. Podawany przy przeziębieniach, wrzodach, odtruwający. Podawany na pleśniawki, afty w jamie ustnej, rany.
Miód kremowany z mleczkiem pszczelim

Miód pokazany na zdjęciu posiada działanie pobudzające płodność. Działa na prostatę, opóźnia procesy starzenia. Miód zwiększa ilość czerwonych krwinek we krwi. Zwiększa proces regeneracji uszkodzonych mięśni.
Miód ze spadzi iglastej

Miód stosowany na dolne drogi oddechowe, działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne. Miód podawany przy zaparciach, biegunce. Miód podawany w chorobach serca i naczyń krwionośnych oraz przy leczeniu nerwicy. Charakteryzuje się wySoką aktywnością antybiotyczną.
Miód ze spadzi iglastej

Miód stosowany na dolne drogi oddechowe, działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne. Miód podawany przy zaparciach, biegunce. Miód podawany w chorobach serca i naczyń krwionośnych oraz przy leczeniu nerwicy. Charakteryzuje się wySoką aktywnością antybiotyczną.
Miód wierzba

Miód wierzbowy powstaje z nektaru wierzby, która jest jedną z najwcześniej kwitnących roślin miododajnych. Smak ma cierpki, Ziołowy.