Melon żółty
Melon żółty inaczej nazywany Melonem Miodowym lub Kantalupa - jest owocem pochodzącym z rodziny dyniowatych, jego najbliższy odpowiednik w Polsce to arbuz. Pochodzi z tropikalnych obszarów Afryki i Środkowej Azji i był owocem bardzo ceniony przez starożytnych Greków i Rzymian. Miąższ owocu jest słodki, soczysty, orzeźwiający i może być dodatkiem zarówno do deserów, jak i do dań mięsnych oraz owoców morza.
Melon miodowy cieszy się dużą popularnością wśród owoców i jest źródłem wielu składników odżywczych i witamin.
Ilość wartości odżywczych Melona może przyprawić nas o zawrót głowy. Melony obniżają ciśnienie krwi , zapobiegając chorobom układu krążenia (nadciśnienie). Poprawiają wzrok , cerę , stan włosów i paznokci. Przez swoje właściwości moczopędne oczyszczają organizm z toksyn.
Melony zapobiegają także stanom depresyjnym i tworzeniu się nowotworów , a ponadto wzmacniają pamięć i inne funkcje poznawcze naszego mózgu.
Warto jeść Melony latem - dzięki zawartości dużej ilości beta-karoteny , nasza opalenizna dłużej się utrzyma.
Produkt sprzedawany na szt. cena podana za 1 sztukę.
Ania
Słodki orzezwiajacy