Mascarpone ser śmietankowo - kremowy
towar niedostępny





Opis
Mascarpone ser śmietankowo - kremowy
Serek Mascarpone wywodzi się z Włoch, gdzie jest częstym dodatkiem do wielu potraw. Także i my, Polacy coraz częściej po niego sięgamy, ponieważ jego gładka i aksamitna konsystencja i naturalnie śmietankowy smak to prawdziwe delicje dla podniebienia. Do czego można używać Mascarpone? Zastosowań jest wiele. Może posłużyć jako alternatywa dla tłustego masła do smarowania pieczywa. Zastąpi również śmietanę w daniach obiadowych, sosach do mięs, ryb czy makaronu, a jego delikatnie słodki posmak świetnie komponuje się z deserami czy kremami do ciast oraz tortów.
SKŁADNIKI
pasteryzowana śmietanka,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
WARTOŚĆ ODŻWCZA W 100 GRAMACH
- Wartość energetyczna -1626/394 kcal
- Tłuszcz - 40 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone - 28g
- Węglowodany - 5,1 g
- W tym cukry - 5,0
- Białko 3,5
- Sól 0,10 g