Jogurt typ bałkański
towar niedostępny





Opis
jogurt typu bałkańskiego
Jogurt bałkański wytwarzany przy użyciu pionierskiej, tradycyjnej technologii na rynku Polski od wielu lat. Wyróżnia go rześki, łagodny, pełny smak słonawo – słodki, typowy dla jogurtów ze zwiększoną zawartością suchej masy mleka. Ma stałą, zwartą i jednocześnie lekką i puszystą konsystencję.
SKŁADNIKI
mleko pełne pasteryzowane
śmietanka pasteryzowana
mleko w proszku
odtłuszczone białka mleka
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH
- Wartość energetyczna 298 kJ/71 kcal
- Białko - 4.5 g
- Węglowodany - 6.5 g
- W tym cukry - 6.5 g
- Tłuszcze - 3.0 g
- W tym tłuszcze nasycone - 2.0 g