Hummus bezglutenowy bio 200 g - florentin
towar niedostępny





Opis
HUMMUS bezglutenowy BIO 200 g - FLORENTIN
SKŁADNIKI:
namoczona Ciecierzyca* (56%), woda, Olej słonecznikowy*, pasta SEZAMowa* (16%), sól morska, czosnek*, kminek*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Hummus jest bardzo popularny na Bliskim Wschodzie. Jego głównymi składnikami są gotowana Ciecierzyca oraz pasta SEZAMowa tahini. Hummus Florentin może być wykorzystywany na wiele sposobów: jako dip polany oliwą z oliwek i cytryną, z chlebem pita, do mięs oraz sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1210 kJ / 289 kcal
Tłuszcz: 24,9 g;
w tym kwasy nasycone: 3,3 g;
Węglowodany: 5,9 g;
w tym cukry: 1,2 g;
Białko: 7,5 g;
Sól: 0,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w temperaturze do +6 st.C.