Bułka tarta bio 250 g - Bio Planet
towar niedostępny





Opis
SKŁADNIKI
Mąka pszenna* 75 %, Mąka żytnia* 22 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1649 kJ/389 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 81 g
w tym cukry - 0,7 g
Błonnik - 4,7 g
Białko - 11 g
Sól - 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.