Bezglutenowy makaron spaghetti

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 14,00 zł 14.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

BEZGLUTENOWY MAKARON SPAGHETTI

Bezglutenowy makaron spaghetti o wadze 400 gram wyprodukowany przez firmę barilla. Makaron idealnie nadaje się do różnych dań takich jak makaron w sosie pomidorowym bądź mięsnym czy serowym. Makaron nie różni się smakiem od standardowego makaronu lecz jest coś co go wyróżnia jest w 100 procentach bez glutenu !

 

SKŁADNIKI 

  • Mąka kukurydziana biała (60%)
  • Mąka kukurydziana żółta (29,5%)
  • Mąka ryżowa (10%)
  • Woda
  • Emulgator : mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego. 
  • Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH

  • Wartość energetyczna - 1540kj/363 kcal
  • Tłuszcz - 1,5 g
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
  • Węglowodany - 79,6 g
  • W tym cukry - 0,6 g
  • Błonnik - 1,7 g
  • Białko - 6,9 g
  • Sól - 0,002 g

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Do jednego litra wody dodać  7g soli i 100 gram makaronu. 
  • Gotować przez 10 minut mieszając
  • Po ugotowaniu makaronu odcedzić i podawać 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl