Bezglutenowy makaron spaghetti
towar niedostępny





Opis
BEZGLUTENOWY MAKARON SPAGHETTI
Bezglutenowy makaron spaghetti o wadze 400 gram wyprodukowany przez firmę barilla. Makaron idealnie nadaje się do różnych dań takich jak makaron w sosie pomidorowym bądź mięsnym czy serowym. Makaron nie różni się smakiem od standardowego makaronu lecz jest coś co go wyróżnia jest w 100 procentach bez glutenu !
SKŁADNIKI
- Mąka kukurydziana biała (60%)
- Mąka kukurydziana żółta (29,5%)
- Mąka ryżowa (10%)
- Woda
- Emulgator : mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego.
- Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH
- Wartość energetyczna - 1540kj/363 kcal
- Tłuszcz - 1,5 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
- Węglowodany - 79,6 g
- W tym cukry - 0,6 g
- Błonnik - 1,7 g
- Białko - 6,9 g
- Sól - 0,002 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do jednego litra wody dodać 7g soli i 100 gram makaronu.
- Gotować przez 10 minut mieszając
- Po ugotowaniu makaronu odcedzić i podawać