Awokado świeże bio
towar niedostępny





Opis
Awokado świeże bio Bogate w witaminy C, A, E i grupy B, potas oraz nienasycone kwasy tłuszczowe tzw. zdrowe tłuszcze, dlatego może być świetnym zamiennikiem masła. Najpopularniejszą odmianą jest awokado zielone. Charakteryzuję się zieloną dość gładką skórką, jego kształt przypomina naszą polską gruszkę.
Awokado w smaku jest dość mdławe, watro skropić je Sokiem z cytryny lub limonki oraz oprószyć ziołami.
Awokado jest bardzo zdrowe, chroni przed nowotworami, chorobami serca oraz poprawia kondycję naszej skóry, która staje się jędrniejsza.
Zastosowanie:
Awokado doskonale sprawdzi się jako zamiennik masła na kanapkę, lub dodatek na grzanki. Jest głównym składnikiem guacamole. Można je dodać do sałatek a nawet przygotować z miąższu maseczkę odżywczą.
Awokado należy przekroić na pół, wyjąć pestkę a delikatny, dojrzały miąższ nadaje się bezpośrednio do spożycia.
Jadalną częścią awokado jest również jego pestka, i co ważniejsze to ona zawiera o wiele więcej składników odżywczych niż sam miąższ.
podana cena jest za sztukę.