Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Miód nostrzykowy produkowany jest na przełomie czerwca i lipca w czasie kwitnienia krzewu nostrzyka. Smak ma dosyć charakterystyczny, ze względu na wyczuwalny aromat waniliowy. Świetnie sprawdza się jako zamiennik cukru w domowych wypiekach oraz jako dodatek do jogurtów i koktajli. Jest bogatym źródłem minerałów, witamin z grupy B i glukozy, która dostarcza energii.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
100% miodu bez żadnych dodatków i substancji słodzących.
Miód faceliowy określany jest jako "królewski Miód", ponieważ wytwarzany jest z kwiatów facelii błękitnej nazywanej również "królową miododajności". Ma przyjemny, słodki smak z delikatnym Ziołowym aromatem. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny, prawie biały kolor i kremową konsystencję. Ma działanie detoksykacyjne, które wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Na przełomie kwietnia i maja w wielu miejscach w Polsce można zaobserwować malownicze jaskrawo-żółte pola. To właśnie są kwiaty rzepaku z których wytwarzany jest Miód rzepakowy. Ze względu na sporą zawartość cukrów, krystalizuje się on najszybciej ze wszystkich miodów. Kolor ma jasny kremowy, a smak i aromat wyraźny, delikatnie ostry.
Miód gryczany charakteryzuje się przede wszystkim ciemną herbacianą barwą, która podczas krystalizacji staje się jeszcze ciemniejsza. Smak jest dosyć wyrazisty, ostry, a w aromacie wyczuwalny jest kwiat gryki. Miódten, obok lipowegoi rzepakowegojest jednym z najczęściej kupowanych miodów w Polsce ze względu na dużą ilość właściwości.
Miód gryczany charakteryzuje się przede wszystkim ciemną herbacianą barwą, która podczas krystalizacji staje się jeszcze ciemniejsza. Smak jest dosyć wyrazisty, ostry, a w aromacie wyczuwalny jest kwiat gryki. Miód ten, obok lipowego i rzepakowego jest jednym z najczęściej kupowanych miodów w Polsce ze względu na dużą ilość właściwości takich jak:
Miód lipowy stosuje się w leczeniu dolnych i górnych dróg oddechowych. Stosowany na stany zapalne oskrzeli i płuc, przeziębienie, anginę i zapalenia zatok. Działa napotnie i przeciw gorączkowo. Działa na serce, układ krążenia, układ nerwowy, stres.
Miód lipowy jest uważany za bardzo szlachetny Miód, ze względu na trudności w pozyskaniu. Jego stosowanie zalecane jest w stanach przemęczenia, osłabienia i na przeziębienie, ponieważ zawiera on glukozę oraz Olejki eteryczne. Zarówno w smaku i zapachu wyczuwalny jest charakterystyczny aromat kwiatów lipy. Ma żółto złotą barwę, która wraz z procesem krystalizacji zmienia się w kremową.
Miód mniszkowy nie należy do najpopularniejszych miodów, ze względu na problemy z jego dostępnością. Jest jednym z najsłodszych miodów. Kolor ma jasnożółty lub kremowy, lecz po krystalizacji staje się jaśniejszy. Ceniony jest ze względu na wiele właściwości.
Miód mniszkowy nie należy do najpopularniejszych miodów, ze względu problemy z jego dostępnością. Jest jednym z najsłodszych miodów. Kolor ma jasnożółty lub kremowy, lecz po krystalizacji staje się jaśniejszy. Choć wytwarza się go z niepozornie wyglądającego mniszka, posiada on wiele cennych właściwości:
Miód wielokwiatowy to najpopularniejszy i najczęściej kupowany Miód w Polsce. Wyprodukowany jest z różnego rodzaju roślin, które rosną w danym czasie, więc trudno dokładnie określić jego barwę, i czas krystalizacji. Pomimo dosyć zróżnicowanego składu, Miód ten jest bardzo ceniony ze względu na właściwości antyalergiczne.
Miód wielokwiatowy to najpopularniejszy i najczęściej kupowany Miód w Polsce. Wyprodukowany jest z różnego rodzaju roślin, które rosną w danym czasie, więc trudno dokładnie określić jego barwę, i czas krystalizacji. Pomimo dosyć zróżnicowanego składu, Miód ten jest bardzo ceniony ze względu na właściwości antyalergiczne.
Proces pozyskiwania miodu wrzosowego jest dosyć trudny i czasochłonny, ponieważ w Polsce jest bardzo niewiele wrzosowisk. Miód ten ma wiele właściwości i jest szczególnie polecany na przeziębienie oraz grypę, ze względu na silne działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Jego wrzosowy aromat jest wyczuwalny, a smak dosyć słodki. Jest świetną alternatywą dla cukru, a dodatkowo można go dodawać do mięs, Sosów i jogurtów.
Miód akacjowy charakteryzuje się tym, że nie krystalizuje się. W przeciwieństwie do innych miodówpozostaje płynny przez cały czas. Dzięki bardzo niewielkiej zawartości pyłków w stosunku do innych miodów, polecany jest również alergikom. Ma jasnożółty kolor, a smak i aromat jest delikatny i słodki.
Miód faceliowy określany jest jako "królewski Miód", ponieważ wytwarzany jest z kwiatów facelii błękitnej nazywanej również "królową miododajności". Ma przyjemny, słodki smak z delikatnym Ziołowym aromatem. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny, prawie biały kolor i kremową konsystencję. Ma działanie detoksykacyjne, które wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Miód fasolowy jest rzadko spotykanym miodem, choć posiada bardzo wiele właściwości. Jest ceniony ze względu na pozytywny wpływ na pracę serca i układu pokarmowego oraz wzmacnianie odporności. Smak jest delikatnie kwaskowaty i mniej słodki od powszechnie znanych miodów. Do jego produkcji wykorzystywany jest nektar z fasoli tyczkowej, czyli fasoli Szparagiowej.
Miód nawłociowy jest miodem nektarowym wytwarzanym z kwiatów nawłoci, której zawdzięcza wiele właściwości. Podczas krystalizacji, Miód przybiera kremową konsystencję, łatwą do rozsmarowania. Smak jest dość słodki, choć wyczuwalna jest delikatna kwaskowo-gorzka nutka.
Miód malinowy powstaje z nektaru kwiatów malin. Maliny kwitną tylko przez 3 tygodnie, więc Miód ten jest trudny do pozyskania. Smak ma słodki, lekko kwaskowaty. Ma właściwości rozgrzewające, działa przeciwgorączkowo i pozytywnie wpływa na pracę układu pokarmowego.
Na przełomie kwietnia i maja w wielu miejscach w Polsce można zaobserwować malownicze jaskrawo-żółte pola. To właśnie są kwiaty rzepaku z których wytwarzany jest Miód rzepakowy. Ze względu na sporą zawartość cukrów, krystalizuje się on najszybciej ze wszystkichmiodów. Kolor ma jasny kremowy, a smak i aromat wyraźny, delikatnie ostry.
Miód akacjowy charakteryzuje się tym, że nie krystalizuje się. W przeciwieństwie do innych miodówpozostaje płynny przez cały czas. Dzięki bardzo niewielkiej zawartości pyłków w stosunku do innych miodów, polecany jest również alergikom. Ma jasnożółty kolor, a smak i aromat jest delikatny i słodki.
Proces pozyskiwania miodu wrzosowego jest dosyć trudny i czasochłonny, ponieważ w Polsce jest bardzo niewiele wrzosowisk. Miódten ma wiele właściwości i jest szczególnie polecany na przeziębienie oraz grypę, ze względu na silne działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Jego wrzosowy aromat jest wyczuwalny, a smak dosyć słodki. Jest świetną alternatywą dla cukru, a dodatkowo można go dodawać do mięs, Sosów i jogurtów.
Miód porzeczkowy powstaje z nektaru z krzewów porzeczki. Ma delikatny, słodki smak, który z pewnością przypadnie do gustu dzieciom. Jest bogatym źródłem witaminy E i witamin z grupy B oraz posiada wiele właściwości zdrowotnych. Pozytywnie wpływa na pracę układu krążenia, wspomaga leczenie chorób układu pokarmowego oraz wzmacnia odporność.
Miód facelia chaber powstaje dzięki połączeniu miodu chabrowego z miodem faceliowym. Sam Miód chabrowy jest bardzo trudny do pozyskania, ze względu na brak użytków, na których rosną same chabry. Po krystalizacji przybiera bardzo jasny kolor i kremową konsystencję. Smak jest przyjemny, słodki, a aromat delikatny. Ma dużą zawartość lizozymu, który ma silne działanie antybiotyczne oraz choliny, która ma działanie detoksykacyjne, wspomaga usuwanie szkodliwych substancji z organizmu.
Miód wierzba kruszyna powstaje z nektaru wierzby, która jest jedną z najwcześniej kwitnących roślin miododajnych i nektaru kruszyny. Miód ma delikatny, słodki smak i subtelny aromat, a po krystalizacji zachowuje kremową konsystencję, jest łatwy do rozsmarowania.
Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające, przeciwmiażdżycowe, reguluje trawienie, antydepresyjne, antyalergiczne. Stosowany przy schorzeniach prostaty, wspomaga cukrzyków, poprawia wzrok, działa przeciwzapalnie.
Miód z terenów leśnych to Miód nektarowo-spadziowy, posiada barwę ciemno żółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego jest pozyskiwany. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej. Miody z terenów leśnych są gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie: potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Ma on silne działanie bakteriobójcze, pomaga zwalczyć problemy skórne, wspiera kondycję organizmu, a z uwagi na swoje bogactwo smaku z powodzeniem może zastąpić cukier w codziennej diecie. Polecany osobom pracującym przy komputerze z uwagi na wySoką zawartość składników wspierających pamięć i koncentrację. Miód z terenów leśnych jest jednym z miodów najchętniej wybieranych przez dzieci z uwagi na swój słodki, przyjemny smak.
Miód z terenów leśnych jest miodem nektarowo-spadziowym, posiada barwę ciemno żółtą aż do czerwono-brunatnej w zależności od drzewostanu leśnego, z którego jest pozyskiwany. W sprzedaży spotykamy najczęściej miody ze spadzi iglastej i ze spadzi liściastej. Miody z terenów leśnych są gęstsze od nektarowych i zawierają więcej związków mineralnych, szczególnie: potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. Ma on silne działanie bakteriobójcze, pomaga zwalczyć problemy skórne, wspiera kondycję organizmu, a z uwagi na swoje bogactwo smaku z powodzeniem może zastąpić cukier w codziennej diecie. Polecany osobom pracującym przy komputerze z uwagi na wySoką zawartość składników wspierających pamięć i koncentrację. Miód z terenów leśnych jest jednym z miodów najchętniej wybieranych przez dzieci z uwagi na swój słodki, przyjemny smak.
Miód posiada działanie wzmacniające, odtruwające (nawet w detoksy), przeciw miażdżycowe, anty depresyjne, antyalergiczne, reguluje trawienie. Stosowany przy prostacie, cukrzycy. Miód ma tendencję poprawiające wzrok oraz przeciwzapalne.
Miód działa na układ oddechowy, układ pokarmowy. Podawany przy przeziębieniach, wrzodach, odtruwający. Podawany na pleśniawki, afty w jamie ustnej, rany.
Miód pokazany na zdjęciu posiada działanie pobudzające płodność. Działa na prostatę, opóźnia procesy starzenia. Miód zwiększa ilość czerwonych krwinek we krwi. Zwiększa proces regeneracji uszkodzonych mięśni.
Miód stosowany na dolne drogi oddechowe, działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne. Miód podawany przy zaparciach, biegunce. Miód podawany w chorobach serca i naczyń krwionośnych oraz przy leczeniu nerwicy. Charakteryzuje się wySoką aktywnością antybiotyczną.
Miód stosowany na dolne drogi oddechowe, działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, wykrztuśne. Miód podawany przy zaparciach, biegunce. Miód podawany w chorobach serca i naczyń krwionośnych oraz przy leczeniu nerwicy. Charakteryzuje się wySoką aktywnością antybiotyczną.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.