Makaron (semolinowy trójkolorowy) fusilli bio 500 g - Alce Nero
towar niedostępny





Opis
Wyśmienity Makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z Sosami pomidorowymi Alce Nero.
SKŁADNIKI
Mąka z pszenicy durum*, Mąka z pszenicy durum* z suszonymi pomidorami*(3%), Mąka z pszenicy durum* z suszonym szpinakiem* (2%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g Makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1470 kJ/350 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.