
Kiszonki najlepsze dla odporności – warto jeść kwaśne
Kiszonki są najlepszym probiotykiem, dlatego zaleca się ich regularne spożywanie. Kwas mlekowy, będący wynikiem fermentacji sprawia, że jedząc kiszonki można uchronić się przed wieloma chorobami, które jesienią i zimą dopadają prawie każdego. Nie można pominąć błonnika, który także znajduje się w kiszonych warzywach. Produkty te dostarczają nam witamin z grupy B, co ułatwia trawienie, wygładza skórę, wzmacnia włosy i paznokcie, a także chroni przed anemią.
Kiszonki bez konserwantów
W naszych delikatesach zaopatrzysz się w pyszne ogórki kiszone, konserwowe i małosolne, a także przecier z ogórków, idealny na zupę. Mamy też oczywiście kapustę kiszoną, a dla miłośników nietypowych połączeń smaków – paprykę nadziewaną kiszoną kapustą. Wszystkie nasze produkty dostarczamy świeże i odpowiednio zapakowane. Pozwala to w pełni cieszyć się smakiem potraw, bez ryzyka utraty cennych składników.
