Ogórek kiszony luz
towar niedostępny





Opis
OGÓREK KISZONY
Ogórki kiszone powstają w wyniku fermentacji, podczas której cukry zamieniają się w kwas octowy, dwutlenek węgla oraz najważniejsze, czyli kwas mlekowy. Kwas mlekowy odpowiedzialny jest za charakterystyczny smak i aromat kiszonych ogórków, oprócz tego pozytywnie wpływa na florę bakteryjną jelit i przyśpiesza przemianę materii. Ogórki są lekkostrawne i niskokaloryczne więc idealnie sprawdzą się na dietach odchudzających.
WŁAŚCIWOŚCI:
- przyśpieszają przemianę materii
- wzmacniają florę bakteryjną jelit
- wspomagają pracę układu pokarmowego
- obniżają poziom cholesterolu we krwi
- wzmacniają układ odpornościowy
ZASTOSOWANIE:
- idealne do spożycia na surowo, w formie przekąski, dodatku do sałatki lub kanapek
- są podstawowym składnikiem zupy ogórkowej i strogonowa
- można dodawać je do gulaszów mięsnych, tatara i śledzi
w 100g ogórków znajduje się zaledwie 11kcal