Jabłko fuji
towar niedostępny





Opis
Jabłko FUJI
OPIS:
Odmiana fuji została wyhodowana w Stacji Badawczej Tohoku w mieście Fujisaki, Jabłka zostały wprowadzone na rynek w roku 1962, a w Chinach do dziś zajmują pierwsze miejsce. Fuji jest wyselekcjonowaną odmianą, charakteryzuje się ona dużą urodzajnością. Owoce są dosyć duże, pokryte cienką, gładką i błyszczącą skórką. Miąższ jest biały, soczysty i chrupki a smak bardzo słodki i jednocześnie delikatnie kwaskowaty.
właściwości
- regulują poziom kwasu moczowego, dlatego są polecane osobom cierpiącym na cukrzycę i dnę moczanową.
Jabłko fuji jest bardzo bogate w pektyny, cukry i witaminę C, a także dostarcza potasu, sodu i witamin kompleksu B i C, oczyszcza nasze ciało. Jest bardzo pomocne dla wszystkich osób, które pracują z inteligencją i myśleniem, ponieważ posiada dużą zawartość fosforu, idealnego dla rozwoju i prawidłowego funkcjonowania błon komórkowych, dzięki czemu przyspiesza również naszą pamięć. Jest też dobre dla cholesterolu, jeśli jest regularnie spożywane. Reguluje ruch naszego organizmu, ponieważ pomoże zarówno zatrzymać biegunkę, jak i uwolnić zaparcia, jest również dobre dla naszych ust oczyszcza zęby i wzmacnia dziąsła. Uwierz lub nie, zjedz Jabłko Fuji przed snem, poczujesz skutki jego właściwości uspokajających ze względu na wySoką zawartość fosforu. Dodatkowo, robiąc wywar z 60 gram jabłek Fuji na litr wody, uzyskasz roztwór, który pomoże obniżyć gorączkę.