Czarna rzepa
towar niedostępny





Opis
Czarna rzepa jest pogromcą bakterii, wirusów i grzybów. Ma właściwości lecznicze, wspiera cały organizm. Reguluję pracę wątroby, żołądka, jelit i zapobiega wzdęciom. Dodatkowo obniża ciśnienie krwi.
Rzepa charakteryzuje się czarną twardą, bulwą z białym miąższem, która pomimo ostrego i intensywnego smaku jest bardzo soczysta.
Zastosowanie:
Ze względu na swoje właściwości, budowę i wygląd, czarną rzepę możemy przygotować na wiele sposobów, by w pełni otrzymać z niej to co najbardziej wartościowe.
Czarna rzepa to doskonały dodatek do sałatek i surówek, dzięki swojej ostrości, doskonale zaostrzy smak naszych potraw.
Sok wyciśnięty z jej białego miąższu, nada się do bezpośredniego spożycia, łagodzi uporczywy kaszel, ale również wspomaga odchudzanie. Jeśli spożywanie jej na surowo sprawia Wam problemy, idealnym rozwiązaniem będzie upieczenie jej z ulubioną mieszanką ziół, soli i np. z dodatkiem słodkiej marchwi.
Nie możemy również zapomnieć, że nasza rzepa jest doskonałym wzmocnieniem naszej skóry, paznokci oraz włosów.