Cebula cukrowa
towar niedostępny





Opis
Cebula CUKROWA
OPIS:
Cebule cukrowe to niektóre odmiany cebuli zwyczajnej, które wyróżniają się delikatniejszym, bardziej słodkim smakiem oraz białym, soczystym miąższem. Cebula cukrowa ze względu na swój delikatny smak polecana jest głównie do spożycia na surowo, dodatkowo nie traci ona wtedy żadnych właściwości. Już od XIX wieku Cebula znana jest z działania antybakteryjnego i przeciwwirusowego.
WŁAŚCIWOŚCI:
- zawiera allicynę, które zmniejsza poziom złego cholesterolu
- zawiera błonnik prebiotyczny, który wspomaga pracę układu pokarmowego i jelit
- jest źródłem chromu, który pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi
- polecana na przeziębienia i grypy
ZASTOSOWANIE:
- surowa: do sałatek, twarożków i na kanapki
- można ją piec, smażyć, dusić i marynować